Succeed.cz/Fórum/Co dělat po probuzení, abych se cítil motivovaný?

Co dělat po probuzení, abych se cítil motivovaný?

Ráno se mi často stává, že se probudím a cítím se úplně bez energie, jako kdybych byl rozbitý. Mám pocit, že bych měl něco udělat, abych se nastartoval a cítil se motivovaný pro celý den, ale nevím jak na to. Zkoušel jsem už různé věci, jako je cvičení nebo meditace, ale někdy to prostě nefunguje. Jaké jsou nejlepší tipy na to, co dělat hned po probuzení? Měli byste nějaké rituály nebo triky, které vám pomohly? Možná něco ohledně plánování dne nebo pozitivního myšlení? Jak si udělat ráno příjemné a produktivní? Co třeba oblíbená hudba nebo nějaké zdravé snídaně? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti. Jak se dostat do správného rozpoložení a nenechat se stáhnout špatnou náladou už od rána?

120 slov
1.2 minut čtení
7. 1. 2023
Richard Janků

To je přesně to, co jsem zažil. Ráno se mi dost často stane, že se probudím úplně bez nálady. Zkoušel jsem pár věcí, co mi docela pomohly. Třeba hned po probuzení pij vodu, to tě trochu probudí a hydratuje. Pak si dej pár minut na protahování nebo lehké cvičení, i když je to jen pár sklapovaček. Potom si udělej snídani – něco zdravýho jako ovesnou kaši nebo smoothie. Mě osobně hodně pomáhá si pustit oblíbenou muziku, něco energického, co tě nakopne. A klidně si dej chvíli na plánování dne, napiš úkoly, co chceš stihnout. To ti dá směr a pocit kontroly. A nezapomeň na pozitivní afirmace – prostě si říkej, jaký skvělý den budeš mít. Tohle všecko mi pomáhá nastartovat den líp.

122 slov
1.2 minut čtení
4. 9. 2024
Eva Prokopová

Takže, co dělat po probuzení, aby ses cítil líp a motivovanějc? Zkus si hned po probuzení dát pár minut na rozcvičku, třeba nějaký protahování nebo lehký cvičení. To fakt nakopne energii. Pak si dej sklenici vody, to tě taky osvěží. Zdravá snídaně je základ, ovoce, jogurt nebo ovesná kaše. Můžeš si k tomu pustit hudbu, něco pozitivního, co tě nabudí.

Nebo zkus plánování dne hned ráno – sepiš si pár úkolů, co chceš stihnout. Tím pádem víš, na co se zaměřit a to tě motivuje. Taky doporučuju meditaci nebo dechová cvičení, i když to není pro každého. Klidně se zaměř na pozitivní myšlení – ráno si zopakuj něco hezkýho nebo co tě těší.

Celkově je dobrý si vytvořit ráno nějaký rituál, který ti sedne a budeš se na něj těšit. Držím palce!

132 slov
1.3 minut čtení
13. 1. 2025
Jarmila Jelínková
Succeed.cz/Články/Frekvence úspěchu
Ranní rutiny úspěšných lidí: Jak začít den jako vítězObjevte tajemství ranních rutin lidí, kteří dosáhli úspěchu, a naučte se, jak je aplikovat ve svém životě pro maximální produktivitu a spokojenost.
1000 slov
10 minut čtení
25. 7. 2022
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky