Jak začít investovat do nemovitostí bez zkušeností?
Zajímám se o investice, ale nemám žádné zkušenosti s nemovitostmi. Chci se dozvědět, jak to vlastně funguje a kde začít. Přemýšlím, jestli je lepší koupit byt na pronájem nebo třeba investovat do komerčních prostor. Je to vůbec možné začít investovat do nemovitostí, když nemám žádné předchozí znalosti? Jaké jsou první kroky, které bych měl udělat? Je potřeba mít nějakého odborníka nebo makléře, který mi s tímto pomůže, nebo se dá všechno zvládnout sám? Taky bych rád věděl, jaké jsou nejčastější chyby začátečníků v oblasti investic do nemovitostí. A co finance? Jak si mám spočítat, kolik peněz budu potřebovat na start? Mám nějaké úspory, ale nevím, jestli budou stačit. Existují nějaké online kurzy nebo knihy, které by mi mohly pomoci lépe pochopit trh s nemovitostmi? A co takové crowdfundingové platformy? Jsou bezpečné pro investice do nemovitostí? Vím, že je hodně informací k dispozici, ale nevím, kde začít a co je pro mě nejlepší. Rád bych porozuměl také různým typům nemovitostí a co všechno obnáší jejich správa. Máte někdo zkušenosti s investováním do nemovitostí a jaké rady byste mi dali? Co bych měl mít na paměti? Děkuji moc.