Jak najít mentor pro svůj podnik?
V poslední době se hodně mluví o důležitosti mentorství, zvlášť když začínáte s vlastním podnikáním. Ráda bych se zeptala, jakým způsobem se dá najít dobrý mentor, který by mi mohl pomoci v rozvoji mého podniku. Myslím, že je to klíčové pro úspěch, ale nevím, kde začít. Mám pár nápadů, ale jak poznat, kdo opravdu stojí za to a kdo mi může nabídnout cenné rady? Je lepší hledat někoho ve svém oboru nebo je dobré mít mentora z jiného segmentu? A co třeba osobní doporučení od známých? Funguje to? Jestli máte nějaké tipy na to, jak se s takovým mentorem setkat, případně jak ho oslovit, budu moc vděčná. Uvažuju i o networkingových akcích nebo online platformách, ale mám strach, že tam narazím na lidi pouze s obchodním zájmem a ne na opravdové odborníky. Jaké máte zkušenosti vy? Co vám fungovalo a co naopak ne? Vím, že dobrý mentor může vést k lepším rozhodnutím a celkově ovlivnit růst podniku, takže bych chtěla udělat správný krok. Jaké otázky bych měla klást při prvních rozhovorech? Je něco, co bych měla mít připravené před tím, než se do toho pustím? Dík za každou radu!