Co dělat, když nemám žádné kontakty pro networking?
V dnešním světě, kde se hodně mluví o síle kontaktů a networkingu, se cítím trochu bezradně. Jsem úplně na začátku své kariéry a mám pocit, že bez kontaktů to prostě nedokážu. Každý říká, jak je důležité mít správné lidi kolem sebe, ale co mám dělat, když nemám nikoho? Neznám ani nikoho z oboru, který mě zajímá, a moje rodina i přátelé v tomhle směru prostě nemají zkušenosti. Jak mám začít budovat svou síť? Nemám čas ani peníze na drahé konference nebo kurzy, kde bych mohl potkat zajímavé lidi. Měli byste nějaké tipy na to, jak se dostat do kontaktu s lidmi v mém oboru? Myslíte si, že je možné vybudovat si networking online? Jaké platformy jsou nejlepší pro navázání nových kontaktů? A co třeba sociální média? Je tam vůbec možné najít relevantní lidi a jak začít komunikaci? Mám zkusit oslovit lidi, které sleduji, nebo je to příliš odvážné? Jaké jsou další možnosti pro někoho, kdo se snaží dostat do oboru a nemá žádné kontakty? Doufám, že mi můžete poradit, protože tohle mi opravdu dělá starosti.