Succeed.cz/Fórum/Jak získat nové nápady pro produkt?

Jak získat nové nápady pro produkt?

V současném světě, kde je konkurence obrovská a trhy se neustále mění, je pro každého podnikatele klíčové mít neustále čerstvé nápady na produkty. Zajímalo by mě, jak se vlastně dostat k novým, inovativním myšlenkám, které by mohly oslovit zákazníky a vyplnit mezeru na trhu. Jaké techniky nebo metody jsou podle vás nejlepší pro brainstorming a generování nápadů? Existují nějaké konkrétní strategie, které byste doporučili? Měli byste třeba nějaké tipy na to, jak se inspirovat od konkurence nebo jak využít zpětnou vazbu od zákazníků k vylepšení stávajících produktů nebo služeb? Co třeba spolupráce s ostatními lidmi v oboru? Mám pocit, že někdy je těžké najít ten správný směr nebo téma, kterým bych se mohl zabývat. Jaké zdroje informací a inspirace používáte vy? Pomohlo vám třeba sledování trendů na sociálních sítích nebo čtení odborných článků? A co třeba návštěvy různých konferencí nebo workshopů? Jak moc jsou pro vás důležité tyto akce při získávání nových nápadů? Rád bych slyšel vaše názory na tohle téma, protože věřím, že čím více podnětů a zkušeností si vyměníme, tím lépe si všichni povedeme v našich podnikatelských záměrech.

180 slov
1.8 minut čtení
17. 10. 2022
Petr Ryba

Když hledáš nové nápady na produkty, tak to chce trochu experimentování. Můžeš začít sledovat trendy na sociálních sítích, tam se často objeví zajímavé myšlenky a potřeby lidí. Zpětná vazba od zákazníků je taky zásadní – zkus dělat průzkumy nebo prostě se jich zeptat, co jim chybí. Dobrý je i brainstorming s kolegy nebo lidmi z oboru, čím víc hlav, tím víc nápadů. Návštěvy konferencí a workshopů ti zase dají možnost potkat se s inspirativními lidmi a vidět různé přístupy. A určitě nezapomeň zkoumat konkurenci – neříkám kopírovat, ale inspirovat se můžeš. Hlavně buď otevřený novým myšlenkám a neboj se zkoušet něco nového.

102 slov
1 minut čtení
8. 3. 2024
Jindřich Vaníček

Získávání nových nápadů na produkty je fakt výzva. Osobně se mi osvědčilo pár věcí. Za prvé, brainstormování s týmem – víc hlav víc ví a někdy z náhodných myšlenek vyleze něco super. Dále sleduju konkurenci, což je dobrý způsob, jak zjistit, co funguje a co ne. Nejde jen o kopírování, ale o to najít mezery. Zpětná vazba od zákazníků je taky klíčová, často dají tipy na zlepšení, které by tě nenapadly.

Sociální sítě jsou plné trendů, takže je dobrý sledovat, co lidi zajímá. Odborné články a blogy ti můžou poskytnout nějaký know-how nebo inspiraci. Konference a workshopy? Určitě! Je to skvělý způsob, jak se potkat s lidmi v oboru a získat nové pohledy. Takže pro mě je mix těchto strategií ideální pro generování nápadů.

124 slov
1.2 minut čtení
20. 7. 2024
Rudolf Voříšek
Succeed.cz/Články/Inovace v podnikání
Implementace design thinking pro inovaci ve firmě: Jak objevit nové nápady a zlepšit produktový vývojObjevte, jak může metodologie design thinking proměnit vaši firmu a přinést nové nápady pro produktový vývoj. Naučte se krok za krokem, jak na to.
1000 slov
10 minut čtení
25. 6. 2022
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky