Strach z neúspěchu a začátek podnikání
Mám takový problém a nevím, co s ním. Cítím velký strach z neúspěchu, když přemýšlím o tom, že bych měl něco začít, třeba podnikat nebo se pustit do něčeho nového. Už delší dobu se mi honí v hlavě myšlenky na různé projekty, ale pokaždé, když se rozhodnu udělat první krok, mě ovládne strach. Je to jako by mi někdo říkal, že nemám na to, abych uspěl a já se pak cítím úplně paralyzovaný. Vlastně si ani nejsem jistý, jak bych měl začít. Mám nápady, ale bojím se, že když je realizuju, tak selžu a zklamu nejen sebe, ale i ostatní lidi kolem mě. Jaký je ten správný přístup? Jak překonat ten strach z neúspěchu? Co dělat, když nevím, co přesně dělat jako první? Je lepší začít s malými kroky nebo rovnou s většími cíli? Mám si napsat plán nebo jen tak jednat a improvizovat? Je normální mít takové obavy? Může mi někdo poradit, jak se s tímto strachem vyrovnat? Rád bych slyšel zkušenosti od lidí, kteří už něco podobného zažili. Co vám pomohlo najít odvahu a motivaci? Jak jste překonali to neustálé přemýšlení nad tím "co když"? Díky všem za tipy, fakt hodně oceníme.