Kdy je nejlepší doba investovat do bytů na pronájem?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, kdy je vlastně nejlepší čas na investici do nemovitostí, konkrétně do bytů na pronájem. Přemýšlím o tom už delší dobu, ale pořád mám pocit, že se mi to nějak vyhýbá. Slyšel jsem různé názory od lidí, kteří už investují a někteří tvrdí, že nejlepší je koupit v době krize, kdy ceny klesají. Jiní zase říkají, že naopak je lepší investovat v době, kdy je trh silný a ceny rostou. Jak to vlastně funguje? Měli byste investovat před nebo po turistické sezoně? A co třeba úrokové sazby? Vím, že když jsou nízké, je to pro investora fajn, ale jak se na to dívat z dlouhodobého hlediska? Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké sezónní trendy, které by mohly ovlivnit poptávku po pronájmech. Také co říkáte na různé lokality? Je lepší investovat do centra města nebo spíše do okrajových částí? Předpokládám, že to všechno hraje roli v rozhodování. Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti, protože mám pocit, že bych mohl udělat chybu a nerad bych přišel o peníze. Jak jste to měli vy? Kdy jste investovali a co vám pomohlo rozhodnout se pro ten správný čas?