Succeed.cz/Fórum/Která aplikace je nejlepší na rozpočet?

Která aplikace je nejlepší na rozpočet?

Když přijde na správu financí, mám pocit, že se mi v poslední době dostává do rukou spousta různých aplikací, které slibují, že mi pomohou udržet moje peníze pod kontrolou. Ale jak poznat, která z nich je opravdu ta pravá pro mě? Vždycky jsem měl problém s tím, jak si vytvořit a dodržovat rozpočet. Někdy to vypadá jako věda a jindy jako naprostý chaos. Proto by mě zajímal názor lidí tady na fóru - která aplikace je podle vás nejlepší na rozpočet? Zkoušel jsem už několik různých možností, ale většina z nich se mi nezdála intuitivní nebo byla příliš složitá na používání. Některé aplikace nabízí pokročilé funkce, jako například sledování výdajů a příjmů nebo možnost nastavit si cíle pro spoření, ale já bych rád věděl, jestli existuje něco jednoduchého a efektivního, co bych mohl používat každý den bez toho, abych se musel trápit s komplikovanými nastaveními. Máte nějaké tipy? Jaké funkce považujete za nezbytné? Třeba synchronizaci s bankovním účtem nebo možnost exportovat data do tabulek? No a co třeba cena? Je lepší investovat do placené verze s více funkcemi nebo stačí ta zdarma? Předem díky za vaše rady a zkušenosti!

189 slov
1.9 minut čtení
26. 9. 2023
Emil Jaroš
Emil Jaroš

Zkoušel jsem hodně aplikací na rozpočet a myslím, že nejlepší je asi Mint. Je to jednoduchý na používání, má dobré funkce pro sledování příjmů a výdajů, a hlavně si můžeš snadno nastavit rozpočet podle kategorií. Mě osobně taky vyhovuje, že se ti to synchronizuje s bankovními účty, takže nemusíš pořád ručně zadávat údaje. Pak je tu ještě YNAB (You Need A Budget), ale to už je trochu složitější a není zadarmo. Ale pokud chceš něco bez komplikací, tak Mint je fakt fajn. Zkoušel jsem i GoodBudget, ale to mi přišlo až moc manuální. Takže doporučuji zkusit Mint a uvidíš sám.

100 slov
1 minut čtení
14. 6. 2024
Karolína Říhová
Karolína Říhová

Těžko říct, co je nejlepší, ale zkusil jsem pár aplikací a podle mě se vyplatí podívat na YNAB (You Need A Budget). Je to fakt jednoduchý a pomůže ti to s plánováním rozpočtu. Můžes si nastavit cíle, sledovat výdaje a příjmy, což je super. Mě vždycky pomohlo vidět, kolik mám na co. Jo, je placená, ale ta cena za to stojí, když si to chceš fakt udržovat pod kontrolou. Pak je dobrý ještě Mint, ten je zdarma a taky má fajn funkce jako sledování bankovních účtů. Ale musím říct, že jeho rozhraní mi přijde trochu chaotický. Co se týče exportu dat do tabulek, tak většina těchto aplikací to umí, což se hodí, když chceš mít přehled. Záleží na tobě, co preferuješ – jestli něco komplexnějšího nebo spíš jednoduchý a intuitivní. Hlavně aby tě to bavilo používat, jinak se na to vykašleš.

141 slov
1.4 minut čtení
30. 10. 2024
Vlastimil Pazdera
Vlastimil Pazdera