Succeed.cz/Fórum/Jaké certifikace mi mohou pomoci získat lepší práci?

Jaké certifikace mi mohou pomoci získat lepší práci?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na téma certifikací. Jsem v procesu hledání nové práce a přemýšlím, jestli by mi nějaké certifikace mohly otevřít dveře k lepším pracovním příležitostem. Mám na mysli zejména oblasti jako je marketing, IT nebo projektový management. Rád bych věděl, které certifikace byste doporučili? Myslíte, že mají skutečně vliv na to, jak zaměstnavatelé vnímají uchazeče? Slyšel jsem například o certifikacích jako PMP pro projektové řízení nebo Google Analytics pro marketing. Jsou tyto certifikace relevantní a uznávané v oboru? Jaké další možnosti existují, které by mohly posílit můj životopis a zároveň mi pomoct získat lepší pozici? Co takhle certifikace zaměřené na digitální dovednosti, jako je třeba SEO nebo sociální média? Odpovědi od lidí s reálnými zkušenostmi by byly super. Jak jste na tom vy, máte nějaké tipy nebo rady, co se vám osvědčilo? Dotazů je určitě víc než dost a rád bych slyšel názory a zkušenosti od všech, kdo se o to zajímají. Děkuji předem za pomoc!

160 slov
1.6 minut čtení
3. 11. 2024
Eva Konečná

Jo, certifikace můžou fakt pomoct. PMP je super pro projektový management, hodně lidí to má a zaměstnavatelé to uznávaj. Pak je tu Google Analytics, co se hodí do marketingu, rozhodně skvělá volba. Pokud tě zajímají digitální dovednosti, SEO certifikace nebo něco zaměřeného na sociální média ti taky může otevřít dveře. Zkus se podívat i na kursy jako HubSpot pro inbound marketing nebo LinkedIn Learning kurzy – ty jsou taky dost uznávaný. Když máš nějakou certifikaci, tak vypadáš víc kompetentně a můžeš se odlišit od ostatních uchazečů. Takže jo, jdi do toho, vyber si to, co tě fakt zajímá a co se ti bude hodit do práce.

106 slov
1.1 minut čtení
16. 1. 2025
Jan Pavlík

Takže, certifikace určitě můžou pomoct, hlavně v marketingu a IT. Třeba ten Google Analytics je super, teďka to hodně firem vyžaduje. Pokud se chceš posunout v projektovém managementu, tak PMP je fakt uznávaný a má velkou váhu na trhu.

Kromě toho bych doporučil něco jako Google Ads nebo HubSpot certifikace pro marketing - to ti dá znalosti a navíc se to dobře vypadá na CV. V IT jsou populární certifikace jako CompTIA nebo Cisco, pokud se chceš věnovat síťovým technologiím nebo kybernetické bezpečnosti.

Pokud jde o digitální dovednosti, SEO certifikace od Moz nebo SEMrush může být taky fajn volba. A sociální média? Taky jsou kurzy a certifikace, co ti dají náskok před konkurencí. Všechny tyhle certifikace ukazují, že se vzděláváš a sleduješ trendy. Takže určitě do toho jdi, může ti to otevřít nové dveře!

133 slov
1.3 minut čtení
26. 12. 2024
Jiří Štěpánek
Succeed.cz/Články/Kariérní posun
Proč investovat do dalšího vzdělání a certifikací?Objevte výhody dalšího vzdělávání a certifikací pro váš kariérní růst a jak pozitivně ovlivňují váš životopis. Získání nových dovedností otevírá nové ...
1000 slov
10 minut čtení
23. 6. 2024
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky