Obavy z neúspěchu v investování
Mám takový problém, který mě poslední dobou opravdu trápí. Přemýšlím o investování a o tom, jak bych mohl začít s nákupem akcií nebo třeba kryptoměn, ale mám hrozný strach z toho, že udělám nějakou chybu a skončím v mínusu. Mám pocit, že se kolem mě točí tolik informací, které jsou buď velmi pozitivní nebo naopak varovné. Jak si vlastně vybrat správnou strategii? A co když se rozhodnu investovat a pak zjistím, že jsem si vybral špatné akcie nebo investici? Neztratím všechny peníze? Zajímalo by mě, jestli někdo z vás měl podobné obavy a jak s nimi bojoval. Co děláte, abyste se cítili sebejistěji? Zkoušeli jste nějaké kurzy nebo knihy o investování? Jak se dá zmírnit ten strach z neúspěchu? Vlastně nevím ani, jak začít, kdybych se rozhodl do toho jít. Také bych chtěl vědět, jestli je lepší investovat malé částky postupně nebo se vrhnout do větších investic najednou. Mám pocit, že čím víc informací mám, tím víc jsem zmatený a nervózní. Co byste mi doporučili udělat jako první krok? Jak se dá najít správný přístup k investování bez toho, abych měl neustálý strach z neúspěchu?