Succeed.cz/Fórum/Kde najít nápady na startupy na internetu?

Kde najít nápady na startupy na internetu?

Hledám inspiraci pro svůj nový projekt, ale nějak se mi nedaří chytit ten správný směr. Přemýšlel jsem o tom, kde vlastně najít nápady na startupy, které by mohly fungovat v dnešním rychle se měnícím digitálním světě. Je tu spousta webů, kde se mluví o podnikání a inovacích, ale jak zjistit, co je skutečně trendy a co má potenciál? Zkoušel jsem různé platformy jako Reddit nebo LinkedIn, ale někdy mám pocit, že tam je až příliš mnoho informací a já se v tom ztrácím. Budu rád za tipy na konkrétní stránky, blogy nebo fóra, kde se sdílejí nápady na startupy. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Jakým způsobem vy hledáte inspiraci pro své projekty? Myslíte si, že je dobré sledovat aktuální trendy v technologiích a podnikání nebo je lepší jít vlastní cestou? Každý má jiné metody, ale zajímalo by mě, jak to dělají ostatní. Děkuji za jakékoli tipy a nápady!

149 slov
1.5 minut čtení
5. 8. 2020
Elena Jedličková
Elena Jedličková

Takže, co se týče hledání nápadů na startupy, mám pár tipů. Zkus se kouknout na stránky jako Product Hunt, což je super místo, kde lidi sdílí nové produkty a služby. Tam můžeš vidět, co je aktuálně oblíbené. Další zajímavá stránka je Indie Hackers, tam najdeš spoustu příběhů od lidí, co už něco rozjeli a jak to dělají.

Taky bych doporučil sledovat trendy na Twitteru nebo TikToku – často tam najdeš zajímavé myšlenky a koncepty. Na Redditu jsou subreddity jako r/startups nebo r/entrepreneur, kde se lidi dělí o svoje zkušenosti a nápady.

Někdy je dobrý i prostě poslouchat podcasty o podnikání – třeba "How I Built This" nebo "The Tim Ferriss Show". Často tam zmíní trendy a novinky.

Není špatný mít přehled o trendech v technologiích, ale pokud tě něco osobně zajímá, neboj se jít do toho. Mnoho úspěšných startupů vzniklo právě z osobních zájmů zakladatelů. Takže klidně experimentuj a hledej to, co tě baví.

153 slov
1.5 minut čtení
15. 6. 2024
Magdaléna Pánková
Magdaléna Pánková

Myslím, že hodně lidí hledá inspiraci na různých platformách. Zkus se podívat na weby jako Product Hunt nebo Indie Hackers, tam se často objevují novinky a úspěšné projekty, kterýma se můžeš inspirovat. Jo a určitě sleduj trendy v technologiích, ale neboj se myslet i mimo to. Někdy můžeš narazit na úplně obyčejný problém, který nikdo neřeší a z toho vznikne skvělý startup. Na Redditu máš subreddity jako r/startups nebo r/entrepreneur, kde lidi sdílejí nápady a rady. Také bych doporučil sledovat blogy jako TechCrunch nebo VentureBeat pro aktuální zprávy a trendy. Klidně si taky projdi nějaký online kurzy o podnikání, to ti může otevřít oči. Hlavně nepanikař, někdy ten nejlepší nápad přijde v nečekané chvíli.

114 slov
1.1 minut čtení
13. 4. 2024
Eduard Pražák
Eduard Pražák