Jak překonat stydlivost a navázat nové kontakty v podnikání?
Chtěl bych se podělit o něco, co mě trápí už nějakou dobu. Jsem dost stydlivý člověk a mám problém s navazováním nových kontaktů, což je v dnešní době, když se hodně věcí točí kolem networkingových příležitostí, docela velký problém. Snažím se být aktivní v oblasti podnikání a investování, ale když přijde na to, abych oslovil lidi na akcích nebo dokonce jen napsal někomu zprávu, cítím se jako v úzkých. Nejde jen o to, že jsem nervózní, ale taky mám obavy, co si druzí pomyslí. Mám strach z odmítnutí a často si říkám, jestli moje otázky budou dostatečně zajímavé nebo relevantní. Zajímalo by mě, jak se s tím vyrovnávají ostatní lidé? Jaké konkrétní tipy máte na to, jak překonat stydlivost a udělat první krok k navázání kontaktu? Pomohlo by mi třeba připravit si několik otázek předem nebo najít společnou řeč s lidmi? A co když mi dojdou slova? Jak zvládáte situace, kdy se cítíte nejistě? Je lepší začít online nebo přímo na nějakých akcích? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti, protože chci zlepšit své dovednosti v komunikaci a konečně se odvážit udělat ten krok k vytvoření nových příležitostí. Děkuji všem za odpovědi!