Succeed.cz/Fórum/Kde sehnat dobrý mentoring pro online podnikání?

Kde sehnat dobrý mentoring pro online podnikání?

Pátrám po tom, jak sehnat kvalitní mentoring, který by mě mohl nasměrovat v mém online podnikání. V poslední době jsem narazil na spoustu různých programů a školení, ale mám pocit, že většina z nich je zaměřená spíš na základní informace, než aby opravdu nabízela hluboké znalosti a praktické rady od někoho, kdo už v oboru něco dokázal. Zajímalo by mě, jestli máte nějakou zkušenost s hledáním mentora, který by mi mohl pomoci rozjet moje podnikání. Hlavně bych chtěl, aby to byl někdo s reálnými úspěchy, kdo ví, jak to v online světě funguje. Jaké platformy nebo weby doporučujete? Je lepší hledat mentory mezi známými podnikateli, nebo je možné najít i skvělé odborníky na specializovaných portálech? A co třeba skupiny na sociálních sítích – mají smysl, nebo se tam setkává jen sice s lidmi s podobnými zájmy, ale bez skutečných zkušeností? Jinak jsem slyšel o různých networkingových akcích a seminářích, ale nevím, jestli to je cesta pro mě. Jaké máte názory na tyto možnosti? Co vám osobně fungovalo nejlépe? Předem díky za jakékoli tipy a rady!

175 slov
1.8 minut čtení
18. 11. 2024
Václav Beran
Václav Beran

Mentoring pro online podnikání se dá sehnat různě. Zkus se podívat na platformy jako je LinkedIn, kde můžeš najít odborníky a podnikatele s reálnými zkušenostmi. Je dobrý nápad hledat mezi známými, protože osobní doporučení často vedou k lepším výsledkům. Skupiny na Facebooku nebo Redditu můžou být taky fajn, ale dej si pozor, kdo tam radí. Někdy jsou to jen nadšenci bez praktických znalostí. Networkingové akce a semináře určitě stojí za zkoušku – tam potkáš lidi z oboru a můžeš navázat cenné kontakty. Obecně platí, že čím víc se pohybuješ v oboru, tím lépe narazíš na kvalitní mentory. Zkus i online kurzy s komunitou, kde můžeš získat přístup k lidem, kteří už uspěli. Držím palce!

114 slov
1.1 minut čtení
5. 2. 2025
Bohuslav Krejčík
Bohuslav Krejčík

Mentoring pro online podnikání se dá sehnat různě. Zkus se podívat na platformy jako je LinkedIn, tam najdeš lidi s reálnými zkušenostmi a úspěchy. Můžeš taky zkusit specializované weby jako MentorCruise nebo Clarity.fm, kde si můžeš vybrat mentora podle svých potřeb.

Skupiny na Facebooku nebo LinkedInu jsou fajn, ale chce to pečlivě vybírat, protože tam můžeš narazit i na samouky, co nemají moc zkušeností. Networkingové akce a semináře můžou být super, hlavně když se tam sejde víc podnikatelů. Tam se dá potkat někdo, kdo ti opravdu pomůže.

Osobně jsem měl dobrou zkušenost s jedním podnikatelským inkubátorem, kde jsem potkal několik skvělých mentorů. Hlavně hledat někoho, kdo má reálné úspěchy a je ochotný sdílet svoje know-how. Takže klidně oslovuj známé podnikatele, co máš v okolí, třeba ti rádi pomůžou.

128 slov
1.3 minut čtení
13. 1. 2025
Vladimíra Pešková
Vladimíra Pešková