Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se moje posty na Facebooku nedostávají k lidem?

Co dělat, když se moje posty na Facebooku nedostávají k lidem?

Už nějakou dobu se snažím aktivně přispívat na Facebooku, sdílím různý obsah, fotky, myšlenky, ale mám pocit, že to nikdo nevidí. Mám pár přátel, kteří by mohli být mými sledujícími, ale moje posty mají minimální dosah. Zkoušel jsem různé časy zveřejnění a i jsem se snažil být kreativní, ale nic nezabírá. Napadlo mě, jestli je to všechno kvůli algoritmu, nebo jestli mám prostě blbý obsah. Jak fungují ty algoritmy vlastně? Je pravda, že pokud nemám dostatek interakcí hned po zveřejnění, tak se moje příspěvky vůbec nedostanou na newsfeedy dalších lidí? Zkoušel jsem i zapojit příběhy, ale ani to moc nepomáhá. Když si prohlížím příspěvky jiných lidí, občas mi přijde, že některé z nich jsou úplně banální, a stejně mají spoustu lajků a komentářů. Mám pocit, že dělám něco špatně. Měl bych asi víc zapojit vizuální prvky nebo co? Co funguje lépe - videa nebo statické obrázky? A jak je to s hashtagy? Pomohou mi fakt zvýšit dosah nebo je to jen nějaký mýtus? Vlastně mi i přijde, že lidé už na Facebooku tolik nekomunikují jako dřív a raději se přesouvají jinam. Jak to vidíte vy? Máte někdo podobnou zkušenost? Jaké máte tipy na zvýšení viditelnosti příspěvků na Facebooku?

198 slov
2 minut čtení
1. 9. 2024
Marcela Prokopová

Taky mám podobný problém, občas se zdá, že ať děláš, co děláš, tak to nikdo nevidí. Algoritmy na Facebooku fakt fungují tak, že pokud tvoje příspěvky nezískají interakce hned po zveřejnění, tak je skoro nikdo neuvidí. Zkus víc zapojit videa, ty mají větší šanci na úspěch než statické obrázky. A s těmi vizuálními prvky máš pravdu, nějaký hezký design nebo zajímavé fotky můžou pomoct. Co se týče hashtagů, na Facebooku to není tak silný jako třeba na Instagramu, ale můžeš to zkusit – nic tím nezkazíš. Vypadá to, že lidi už se víc přesouvají jinam, takže je možná dobrý se zamyslet i nad jinými platformami. Zkus třeba víc komentovat příspěvky ostatních nebo sdílet jejich obsah – to může zlepšit i viditelnost tvých postů.

123 slov
1.2 minut čtení
8. 1. 2025
Ondřej Štěpánek

Když se tvoje posty na Facebooku moc neobjevujou, může to mít víc důvodů. Algoritmus Facebooku fakt sleduje interakce - jestli hned po zveřejnění dostaneš lajky nebo komentáře, tak je větší šance, že se post dostane k dalším lidem. Zkus třeba klást otázky nebo vyzvat lidi k reakcím. Co se obsahu týče, videa obecně fungují líp než statické obrázky, takže pokud můžeš, zkus víc videí. Hashtagy na Facebooku sice nejsou tak důležitý jako na Instagramu, ale pár relevantních může pomoct. A jo, je pravda, že lidi se už tolik neangažují a radši jsou na jiných sítích. Zkus taky sledovat, co funguje u ostatních - ať už to vypadá banálně nebo ne.

110 slov
1.1 minut čtení
11. 10. 2024
Petr Jahoda
Succeed.cz/Články/Sociální média pro podnikatele
Vybudování komunity kolem vaší značky na sociálních médiíchNaučte se, jak efektivně vybudovat a udržet loajální komunitu kolem vaší značky na sociálních médiích. Získejte tipy na zapojení a péči o své publikum...
1000 slov
10 minut čtení
24. 2. 2023
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky