Succeed.cz/Fórum/Jak si uchovat kontakty po networkingové akci?

Jak si uchovat kontakty po networkingové akci?

Nedávno jsem se zúčastnil jedné networkingové akce a bylo to skvělé, potkal jsem spoustu zajímavých lidí, kteří se zabývají podobnými věcmi jako já. Ale teď mám problém. Jak si mám vlastně uchovat všechny ty kontakty, co jsem získal? Mám na vizitkách jen jména a čísla, ale co dál? Jak je mám efektivně zapsat a nezapomenout na ně? Přemýšlím, jestli bych neměl použít nějakou aplikaci nebo software na správu kontaktů. Někdo mi radil, abych je hned při akci přidal do telefonu, ale nejsem si jistý, jestli to je dobrý nápad, když na to není čas a člověk si chce užít atmosféru akce. Také mě zajímá, co udělat po akci - jak je oslovit? Mám poslat e-mail s poděkováním nebo něco jiného? Hrozně se bojím, že když se s nimi nespojím hned, tak na mě zapomenou. A co když se dostanu do situace, kdy budu potřebovat jejich pomoc nebo radu? Jak se ujistit, že se s nimi spojím ve správný čas a způsob? Možná bych měl vytvořit nějaký systém pro uchování těchto kontaktů. Jak to děláte vy? Jaké máte osvědčené tipy pro uchování a správu kontaktů po takových akcích? Vaše zkušenosti by mi mohly hodně pomoci.

194 slov
1.9 minut čtení
15. 1. 2023
Kamila Mašková
Kamila Mašková

S kontakty po networkingové akci to je vždycky takovej oříšek. Já obvykle dělám to, že si hned po akci sednu a ty vizitky prostě všechny přepíšu do telefonu nebo do nějaký aplikace na správu kontaktů. Třeba Google Kontakty nebo LinkedIn jsou fajn. Pokud na to nemáš čas během akce, tak si aspoň udělej poznámku k tomu, co jsi s tím člověkem probíral, ať máš pak co říct, když ho oslovíš.

Po akci doporučuji poslat krátkej e-mail nebo zprávu s poděkováním, případně připomenout, o čem jste se bavili. Je dobrý udržovat si tu konverzaci živou – klidně se ptej na něco, co vám přišlo zajímavý. Jakmile máš kontakt v telefonu, můžeš ho pak využít později, když budeš potřebovat radu nebo pomoc. Každopádně je dobrý mít systém, třeba si udělat tabulku v Excelu nebo něco takovýho. Hlavně nezapomeň na ty lidi a snaž se občas obnovit tu komunikaci, jinak zapomenou. Takže jo, záznamy, připomínky a aktivní kontakt – to je klíč.

159 slov
1.6 minut čtení
3. 7. 2024
Adam Zlámal
Adam Zlámal

Tohle je dost častý problém, lidi často získají spoustu kontaktů a pak neví, co s tím. Já to dělám tak, že po akci si hned večer sednu a všechny vizitky nebo jména přepíšu do svého telefonu nebo do nějaké aplikace na správu kontaktů. Mám třeba Google Kontakty, což je fajn, protože se to sychronizuje mezi zařízeními a můžu si tam přidat poznámky, jak jsme se potkali nebo o čem jsme mluvili.
Po akci je dobrý poslat krátký e-mail nebo zprávu, něco jako "děkuju za fajn konverzaci, rád bych zůstal v kontaktu". Není potřeba nic složitého, prostě připomenout svou existenci. Když se ti někdy hodí jejich pomoc, už budou mít v paměti, kdo jsi.
Pokud chceš mít systém, můžeš si třeba vytvořit excelovskou tabulku s kontakty a přidat sloupce jako „datum setkání“, „oblast zájmu“ a „poznámky“. To ti pak pomůže si je lépe pamatovat a najít je později. Hlavně nezapomínej s nimi občas komunikovat – posílat tipy na články, zajímavosti nebo pozvánky na další akce. Tak zůstáváš v povědomí a buduješ vztahy.

173 slov
1.7 minut čtení
12. 8. 2024
Aleš Pazdera
Aleš Pazdera