Jak začít blogovat a vydělat na tom peníze?
V poslední době se hodně mluví o blogování jako o skvělém způsobu, jak si přivydělat nebo dokonce vytvořit stabilní příjem. Ale kde vlastně začít? Zajímalo by mě, jaké jsou první kroky, když chci začít blogovat? Mám si nejprve vybrat nějaké konkrétní téma, nebo je lepší psát o všem, co mě napadne? A co platformy? Je lepší začít na WordPressu, nebo třeba na Bloggeru? Jak vybrat ten správný název pro svůj blog, který zaujme čtenáře a zároveň bude zapamatovatelný? A co obsah? Jak často bych měl psát nové příspěvky, abych si udržel publikum? Myslíte, že je důležité mít nějakou strategii pro social media marketing, nebo to není až tak podstatné? Co třeba SEO – jak moc se tím musím zabývat na začátku? A pokud už mám blog rozjetý, jak se dá monetizovat? Měl bych zkusit affiliate marketing, prodávat vlastní produkty, nebo hledat sponzory? Jaké jsou nejlepší způsoby, jak získat čtenáře a budovat komunitu okolo svého blogu? Opravdu to chce hodně času a úsilí, nebo se dá uspět i s menším nasazením? Rád bych slyšel zkušenosti od těch, kteří už v blogování uspěli a mohli by mi poradit, jak se vyhnout běžným chybám. Co říkáte?