Jak začít prodávat e-knihy a co k tomu potřebuji?
V poslední době se stále více lidí zajímá o to, jak prodávat e-knihy, ale jak na to vlastně jít? Rozhodl jsem se, že bych se rád ponořil do světa digitálního publishingu, ale vůbec netuším, kde začít. Potřebuju nějaký plán nebo postup, co všechno je potřeba udělat, abych mohl své e-knihy nabídnout lidem. Je dobré mít vlastní webovky, nebo stačí některá z existujících platforem jako Amazon Kindle Direct Publishing nebo něco podobného? Jak to vlastně funguje s autorskými právy a licencemi? A co když chci prodávat e-knihy v několika různých žánrech? Musím mít nějakou specializaci, nebo stačí napsat něco, co mě baví? Jaké jsou nejlepší způsoby propagace? Mám investovat do reklamy na sociálních sítích, nebo raději zkusit blogy a recenze? A co marketingová strategie, potřebuju na to odborníka, nebo si to můžu zvládnout sám? Kdy a jak je ideální začít budovat komunitu kolem svých knih? A co cena - jak správně nastavit cenu za e-knihu, aby to přilákalo čtenáře, ale zároveň to bylo výhodné pro mě jako autora? Někdo říká, že je důležité mít třeba i mailing list, ale jak ho vytvořit a co tam vlastně posílat? Takže shrnuto: kde začít, co všechno potřebuji mít na paměti a jak se vyhnout běžným chybám při prodeji e-knihy?