Succeed.cz/Fórum/Jak začít prodávat na Etsy, když nemám ještě žádné zkušenosti?

Jak začít prodávat na Etsy, když nemám ještě žádné zkušenosti?

V poslední době jsem se hodně zajímal o to, jak by se dalo prodávat na Etsy. Vidím kolem sebe tolik kreativních lidí, kteří si začali vydělávat díky svým ručně vyráběným výrobkům nebo vintage pokladům, a já bych chtěl být taky součástí tohohle světa. Ale jak na to? Mám v hlavě pár nápadů, které bych rád zrealizoval, ale vůbec nevím, jak začít. Jaké kroky bych měl udělat, když nemám žádné zkušenosti s prodejem online? Co vše musím zařídit předtím, než vůbec začnu nabízet své výrobky? Jaké jsou nejlepší tipy pro nováčky na Etsy? A co se týče marketingu – jak mohu své výrobky dostat k lidem, když jsem úplně na začátku? Existují nějaké zdroje nebo návody, které by mi mohly pomoci porozumět celému procesu od založení obchodu až po první prodej? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních, co už na Etsy prodávají. Jaké chyby byste mi doporučili se vyhnout? Jak se určuje cena výrobků a co vše bych měl zohlednit, abych byl konkurenceschopný? Má někdo tipy ohledně fotografií produktů – jak je co nejlépe nafotit, aby přitahovaly zákazníky? Vím, že se mi to může zdát složité, ale mám pocit, že pokud budu mít správné informace a podporu od komunity, mohl bych to zvládnout. Děkuji všem za cenné rady!

206 slov
2.1 minut čtení
6. 5. 2023
Aleš Charvát

Takže, pokud chceš začít prodávat na Etsy, doporučuji ti se nejdřív zaměřit na tvoje výrobky. Rozmysli si, co budeš prodávat, a zkus udělat pár vzorků. Pak je fajn se podívat na konkurenci, co dělají ostatní, jaké mají ceny a jaké mají fotky. Fotografie jsou super důležitý – snaž se je mít co nejhezčí, klidně zkus fotit venku za denního světla.

Založení obchodu na Etsy je jednoduchý, prostě si vytvoříš účet a vyplníš potřebné údaje. Pak už jen nahraješ fotky a popisy produktů. Když jde o cenu, zapřemýšlej nad náklady na materiál a práci, ale taky se mrkni, za kolik to prodávají ostatní.

Dobrý tip jsou sociální sítě jako Instagram nebo Facebook – můžeš tam sdílet svoje výrobky a budovat si komunitu ještě před tím, než začneš prodávat. A co se týče chyb, snaž se nepodceňovat popisy a klíčová slova, to fakt pomáhá uvidět tvé výrobky víc lidem.

Na internetu najdeš spoustu návodů a videí na YouTube, který ti vysvětlí každý krok. Takže směle do toho! Držím palce!

167 slov
1.7 minut čtení
21. 6. 2023
Kateřina Šulcová

Jo, prodej na Etsy může vypadat jako velká věc, ale fakt to není tak složitý. Nejprve si založ účet a obchod, to je hned první krok. Pak si promysli, co chceš prodávat. Udělej si kvalitní výrobky – jakože fakt kvalitní, na to se lidi dívají. Důležitý je i popis výrobků, napiš ho přesně a jasně, ať lidi ví, co kupujou.

Fotky musí být super, snaž se je nafotit na dobrém světle, ať vyniknou detaily. Třeba použij bílé pozadí nebo nějaké hezké rekvizity. Zjisti si, jaký je průměr cen podobných výrobků a zkus nastavit cenu tak, aby to bylo konkurenceschopný, ale zároveň ti to pokrylo náklady.

Marketing? Sdílej to na sociálních sítích – Instagram nebo Pinterest jsou super pro kreativní věci. Můžeš zkusit i zaplatit za reklamu na Facebooku. Vstup do různých skupin nebo fór, kde se potkávají ostatní prodejci, tam můžeš získat cenný rady.

A hlavně, buď trpělivej! Nečekej hned zázraky, učení a zlepšování trvá. Chyby? Nooo, snaž se neignorovat zpětnou vazbu od zákazníků a neprodávat něco, co bys sám nekoupil.

170 slov
1.7 minut čtení
1. 10. 2023
Vladimíra Černá
Succeed.cz/Články/Úspěch online
Úspěch na platformě Etsy: Jak prodávat umění a řemesla onlineObjevte, jak začít prodávat své umění a řemesla na Etsy a dosáhnout úspěchu. Tento článek vás provede všemi kroky potřebnými k založení a úspěšnému pr...
1000 slov
10 minut čtení
10. 3. 2021
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky