Jak vylepšit svůj LinkedIn profil?
Už nějaký čas přemýšlím o tom, jak bych mohl zlepšit svůj profil na LinkedIn, abych na této platformě lépe vynikl. Vím, že je to důležitá součást budování profesní sítě a že správně nastavený profil může pomoci při hledání nové práce nebo navazování zajímavých kontaktů. Mám pocit, že můj profil není dostatečně atraktivní a chci vědět, co všechno bych měl udělat, abych ho vylepšil. Myslím si, že by bylo fajn mít kvalitní fotografii, ale nevím, jestli to stačí. Jaké další prvky by měl mít dobrý LinkedIn profil? Jaké informace by měly být zahrnuty do sekce shrnutí? Mám se zaměřit na klíčové dovednosti a doporučení od bývalých kolegů? Jak moc je důležité mít kompletní pracovní historii nebo certifikáty? Také se mi líbí myšlenka přidávat příspěvky nebo články, ale nejsem si jistý, co přesně bych měl sdílet. Je lepší se zaměřit na tematické oblasti, ve kterých pracuji, nebo je dobré rozšířit obzory a mluvit i o jiných věcech? A co networking? Jakým způsobem bych měl oslovovat lidi a budovat si síť kontaktů? Je dobré posílat žádosti o spojení lidem, které vůbec neznám? Jaké strategie fungují nejlépe pro zvýšení viditelnosti profilu? Vlastně se ptám na spoustu věcí, ale cítím, že pokud chci být úspěšný v digitální době, musím mít opravdu silný a profesionální profil na LinkedIn. Takže ještě jednou – co přesně bych měl dělat pro jeho zlepšení?