Succeed.cz/Fórum/Jak zlepšit marketing, když mi konkurence bere zákazníky?

Jak zlepšit marketing, když mi konkurence bere zákazníky?

Mám pocit, že poslední dobou mi konkurence doslova krade zákazníky. Zkoušel jsem různé strategie, ale nic nefunguje tak, jak bych si představoval. Možná dělám něco špatně, nebo prostě potřebuji nové nápady, jak zlepšit marketing. Zajímalo by mě, co všechno mohu udělat pro to, abych přilákal více zákazníků. Mám na mysli nejen tradiční metody jako reklama a sociální sítě, ale i to, jak lépe komunikovat se stávajícími zákazníky a budovat loajalitu. Napadá vás nějaký efektivní způsob, jak se dostat do povědomí lidí a jak je přesvědčit, že jsem pro ně tou nejlepší volbou? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy. Co třeba zkusit influencer marketing nebo nějaké speciální akce? A co SEO – má to vůbec smysl? Jakým způsobem bych mohl oslovit novou cílovou skupinu? Vím, že musím být kreativní a přizpůsobit se měnícím se trendům v podnikání, ale kde začít? Jaké nástroje nebo metody byste doporučili? Jak to děláte vy, když cítíte tlak od konkurence? Každý tip nebo rada by byla pro mě velmi cenná.

165 slov
1.7 minut čtení
20. 9. 2022
Daniela Palečková

Možná by stálo za to zaměřit se víc na zákaznickou zkušenost. Zkus zjistit, co tví zákazníci opravdu chtějí a co jim konkurence nenabízí. Můžeš udělat třeba průzkum nebo se ptát na sociálních sítích. Influencer marketing je dobrý nápad – když najdeš nějakého, kdo má stejnou cílovku, může ti pomoct dostat se do povědomí. A nezapomínej na SEO, fakt to pomáhá, obzvlášť když si hraješ s klíčovými slovy a optimalizací stránek. Myslím, že i speciální akce nebo slevy můžou přitáhnout pozornost. Hlavně buď kreativní a snaž se komunikovat s lidma na osobní úrovni, to buduje loajalitu a lidi se k tobě rádi vrací.

102 slov
1 minut čtení
11. 9. 2023
Vlastimil Hloušek

Zkus se zaměřit na to, co dělá tvoje konkurence. Někdy stačí jen malá změna v nabídce nebo servisu, aby se zákazníci vrátili k tobě. Influencer marketing je fajn, ale buď opatrný, jaký influencer si vybereš – musí sedět k tvé značce. Co takhle udělat nějakou speciální akci nebo slevu pro nové zákazníky? Lidi milujou akce a můžeš tím získat nové tváře. Zlepší komunikaci se stávajícíma zákazníkama – třeba pošleš newsletter s užitečnýma informacema, nebo se jich zeptáš na feedback. SEO taky nezapomínej, protože pokud tě najdou víc lidí online, je to win-win. Zkuste i nějaké soutěže na sociálních sítích nebo spolupráci s jinými firmami. A hlavně buď flexibilní a sleduj trendy. To, co fungovalo před rokem, nemusí fungovat teď.

119 slov
1.2 minut čtení
29. 2. 2024
Jindřiška Kadlecová
Succeed.cz/Články/Podnikatelské chyby
Nedostatečné marketingové strategie: Jak nepropadnout v konkurenciObjevte klíčové marketingové chyby, kterým se vyvarovat a efektivní způsoby, jak propagovat váš podnik v konkurenčním prostředí.
1000 slov
10 minut čtení
30. 6. 2022
Jana Nováková
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky