Succeed.cz/Fórum/Jak si udržet motivaci a energii jako podnikatel?

Jak si udržet motivaci a energii jako podnikatel?

V dnešní době, kdy každý den čelíme novým výzvám a překážkám, je pro podnikatele nesmírně důležité udržet si motivaci a energii pro práci. Jak to vlastně udělat? Často se cítím vyčerpaný a mám pocit, že mi chybí inspirace. Je normální, když se člověk někdy dostane do fáze, kdy neví, jak pokračovat dál? Jaké techniky nebo rituály používáte, abyste se nabili energií a udrželi se ve správném mindsetu? Mám pocit, že je důležité mít nějaký plán nebo strategii, jak se vyhnout vyhoření. Co třeba děláte, když přijde krize nebo špatný den? Pomáhá vám nějaká konkrétní metoda, jako větší zaměření na zdraví nebo pravidelný pohyb? Dáváte si nějaké konkrétní cíle nebo úkoly na denní bázi? Jak si organizujete svůj čas, abyste se vyhnuli stresu a zároveň byli produktivní? Uvažuju o různých motivačních technikách jako je vizualizace úspěchu nebo pozitivní afirmace. Pomáhá to někomu z vás v praxi? Nechci jen přežívat, chci prosperovat a růst jako podnikatel, ale někdy mi docházejí síly. Co byste mi doporučili, abych našel zpět svoji vášeň a energii potřebnou k rozvoji mého podnikání?

175 slov
1.8 minut čtení
19. 10. 2023
Bedřich Hájek

Něco ti k tomu řeknu. Je naprosto normální občas cítit únavu a ztrátu motivace, každý to zažil. Hlavně si nedělej hlavu z toho, že se ti nedaří nebo že nemáš inspiraci. Mně pomáhá mít plán, ale ne moc rigidní. Snažím se si dávat malé cíle na den, třeba něco jako "dneska udělám 3 důležité úkoly". Taky je fajn mít nějaké rituály – já třeba začínám den meditací nebo rychlou procházkou, což mi dodá energii.

Když přijde krize, tak se snažím na chvíli vypnout a dělat něco úplně jiného – jít ven, sportovat nebo se jen tak flákat. Často pomůže změna prostředí. A co se týče zdraví, tak pravidelný pohyb fakt pomáhá udržet energii a dobrou náladu. Takže klidně zkus víc běhat nebo cvičit.

Na vizualizace a afirmace moc nejsem, ale občas si v hlavě promítnu, co chci dokázat a to mě nakopne. Celkově je dobrý si připomínat, proč jsi začal podnikat a co tě na tom bavilo. Nezapomeň si taky odpočinout a nevytvářet na sebe zbytečný tlak. Držím palce!

169 slov
1.7 minut čtení
14. 7. 2024
Antonín Ševčík

Tak jo, držet se motivovaný jako podnikatel je fakt výzva. Mám pár tipů, co mi pomáhá, když se cítím na dně. První věc, co dělám, je plánování. Stanovím si malé cíle na každý den. Tím si udržuju směr a je snadnější sledovat pokrok. Taky se snažím pravidelně cvičit, i když jen krátká procházka pomůže vyčistit hlavu. Zdravá strava je další důležitá věc – to, co jíme, dost ovlivňuje naši energii.

Pokud přijde krize nebo špatný den, zkusím si udělat pauzu. Někdy stačí přehodnotit situaci a zjistit, co mě vlastně brzdí. Věci jako meditace nebo i jen obyčejné dýchání mi pomáhají se zklidnit. A i když o pozitivních afirmacích pochybuju, občas si je zopakuju – nic to nestojí a možná to trochu zvedne náladu.

Taky se s někým podělím o své myšlenky nebo strachy – mluvení s ostatními podnikateli mi často ukáže, že v tom nejsem sám a že každý má občas těžké chvíle.

Když mám fakt blbý den, tak prostě odpočívám a snažím se nevyčítat si to. Někdy je lepší udělat krok zpátky a načerpat síly než se nutit do práce. Takže to zkus, klidně si dej pár dní volno na regeneraci. Nakonec je důležité mít na paměti, proč jsi začal podnikat a co tě do toho táhne.

205 slov
2.1 minut čtení
22. 12. 2024
Markéta Skálová
Succeed.cz/Články/Chirurg duševního zdraví
Způsoby, jak předcházet syndromu vyhoření u podnikatelůPodívejte se na účinné strategie, jak se vyhnout syndromu vyhoření a udržet si nadšení pro podnikání. Naučte se rozpoznat varovné signály a objevte ti...
1000 slov
10 minut čtení
30. 9. 2023
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky