Co potřebuji k práci odkudkoliv?
Jsem v situaci, kdy bych rád začal pracovat na dálku, ale nejsem si úplně jistý, co všechno k tomu potřebuji. Mám představu o tom, že bych mohl být například digitální nomád a cestovat po různých místech, ale jaké konkrétní vybavení nebo aplikace jsou pro takový styl práce nezbytné? Mám na mysli věci jako laptop, internet a tak dále. Ale co dál? Jaké jsou nejlepší nástroje pro komunikaci s týmem, když jsem třeba na pláži nebo v kavárně v jiném městě? Potřebuji něco speciálního pro správu projektů nebo úkolů? Jak je to s bezpečností dat, když pracuji na veřejné Wi-Fi? Je dobré mít nějakou VPN nebo něco podobného, abych ochránil svoje informace? A co třeba časové zóny a plánování schůzek s lidmi, kteří jsou na jiném kontinentu? Jak se s tím vypořádat? Myslím, že je důležité mít i nějakou slušnou organizaci času a pracovního prostoru. Co vy používáte za metody nebo techniky, abyste byli produktivní i v rozptýleném prostředí? Taky by mě zajímalo, jaký máte názor na různé formy spolupráce - je lepší být freelancer nebo se připojit k nějaké firmě jako remote employee? Celkově by mě zajímalo vše ohledně toho, co je potřeba pro práci odkudkoliv, protože bych rád udělal tento krok a užíval si svobodu, kterou takový styl práce nabízí.