Kdy bych měl začít platit za reklamu na internetu?
Zajímalo by mě, kdy je vlastně ten správný čas začít investovat do reklamy na internetu. Mám pocit, že spousta lidí hned na začátku podnikání utrácí peníze za různé reklamní kampaně, ale je to skutečně nutné? Neměl bych nejdřív zkusit organicky zviditelnit svůj produkt nebo službu, než začnu platit za reklamu? Jaké jsou vlastně výhody a nevýhody placené reklamy v porovnání s přirozeným marketingem? Myslím si, že je důležité mít dobrou základnu a tak, ale jak poznám, že už jsem připravený investovat do PPC kampaní nebo bannerů? Co když se mi nevrátí investice, co když nedostanu žádné nové zákazníky? Je lepší začít s malým rozpočtem a postupně navyšovat, nebo rovnou investovat víc peněz a doufat v rychlé výsledky? A co třeba sociální sítě? Jsou nějaké tipy, jak efektivně využít reklamu na Facebooku nebo Instagramu bez toho, abych hned realizoval velkou kampaň? Jaká je vlastně ideální doba pro zahájení placené propagace – po prvních prodejích, nebo až se mi podaří vybudovat nějakou komunitu kolem mé značky? Zkrátka hledám názor na to, kdy se do toho pustit a jak to celé uchopit. Každý má jiný názor a já bych rád slyšel zkušenosti ostatních. Děkuju!