Succeed.cz/Fórum/Jak začít rozšiřovat svou síť kontaktů na LinkedIn?

Jak začít rozšiřovat svou síť kontaktů na LinkedIn?

Myslím, že se potřebuju trochu zorientovat v tom, jak efektivně rozšiřovat svou síť na LinkedIn. Dosud jsem to bral jako takovou platformu, kde si můžu vytvořit profil a přidat pár lidí, které znám, ale teď bych chtěl udělat krok dál a opravdu zapracovat na budování sítě. Vím, že LinkedIn je skvělý nástroj pro kariérní růst a networking, ale nevím, kde začít. Jak byste doporučili začít? Mám posílat pozvánky lidem, které neznám, nebo se spíš zaměřit na lidi z oboru, se kterými mám něco společného? Je dobré se účastnit skupin nebo diskuzí, abych získal víc kontaktů? A co třeba osobní zprávy – má to smysl psát lidem, které vůbec neznám? Co když odmítnou? Chci mít přehled o tom, jak využít LinkedIn naplno a jak navazovat smysluplné vztahy. Vím, že je důležité mít kvalitní profil a prezentaci, ale co dál? Jaké strategie byste doporučili na rozšiřování kontaktů? Každý tip je pro mě cenný. Děkuju!

152 slov
1.5 minut čtení
7. 12. 2023
Roman Vaculík

Rozšiřování sítě na LinkedIn může být fakt přínosné. První krok je mít dobře vyplněný profil - jasně napsanou zkušenost, dovednosti a fotku. Potom je dobrý začít posílat pozvánky lidem z oboru, se kterýma máš něco společného. Klidně se spoj s bývalými kolegy nebo lidmi, co jsi potkal na konferencích. Vždycky je lepší mít nějakou osobní poznámku v pozvánce, aby to nevypadalo jako spam.

Skupiny jsou fajn pro sdílení myšlenek a navazování kontaktů, tak se neboj připojit se k těm relevantním. Diskuze ti pomůžou vybudovat reputaci a najít lidi se stejnými zájmy.

Osobní zprávy k lidem, co neznáš, můžou fungovat, ale buď opatrný. Zkus napsat něco konkrétního, co by je mohlo zajímat. Když tě odmítnou, nic se neděje, zkus to dál.

Nezapomeň, že budování sítě není sprint, ale maraton - trvá to a chce to čas. Takže buď aktivní, zapojuj se do diskuzí a sdílej zajímavý obsah. Hodně štěstí!

146 slov
1.5 minut čtení
5. 9. 2024
Božena Bartošová

Pro začátek doporučuju zaměřit se na lidi, které už nějak znáš nebo se s nimi setkáváš v pracovní sféře. Když posíláš pozvánky, přidej osobní zprávu, co vás spojuje – např. společná firma nebo projekt. To zvyšuje šanci, že tě přijmou. Skupiny jsou super možnost, jak potkat lidi se stejnými zájmy a začít diskuse. Tam můžeš ukázat, co umíš a navázat nový kontakty. Zkus i komentovat příspěvky ostatních – to ti může přinést víc viditelnosti. Osobní zprávy lidem, které neznáš, mohou být riskantní, ale pokud máš dobrý důvod, proč je oslovit (třeba sdílený zájem), tak to zkuste. Když odmítnou, nic se neděje. Hlavně si udržuj kvalitní profil a pravidelně ho aktualizuj. Tím zvýšíš šanci, že na tebe budou lidi reagovat. Buď aktivní, ale nepřeháněj to s pozvánkami. Drž se kvalitních vztahů a časem to poroste.

134 slov
1.3 minut čtení
11. 1. 2025
Jan Kříček
Succeed.cz/Články/Networking
Networking v digitální době: Kdy a jak rozšířit svou síť kontaktů online?Objevte ideální časové příležitosti a strategie pro efektivní online networking, abyste rozšířili svou profesní síť.
1000 slov
10 minut čtení
11. 3. 2023
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky