Jak navázat silné kontakty při networkingových akcích?
Networkingové akce bývají skvělou příležitostí, jak poznat nové lidi a navázat kontakty, ale jak na to? Mám pocit, že většina lidí, včetně mě, má problém s přístupem k ostatním. Jak se tedy odhodlat a začít konverzaci s někým, koho neznám? Jaké otázky bych měl pokládat, abych nezapadl do průměru a zanechal dobrý dojem? A co když se konverzace začne vytrácet nebo nastane trapná pauza? Existují nějaké osvědčené tipy, jak se vyhnout těmto situacím a udržet rozhovor živý?
Další věc je, jak si uchovat kontakty po akci. Je lepší použít vizitky nebo sociální sítě? Jak efektivně následovat lidi po akci, abychom nezůstali jen u jednoho setkání? Je nějaký způsob, jak si zapamatovat detaily o osobách, které jsme potkali, aby se mi později lépe komunikovalo?
A co budování dlouhodobých vztahů? Jak často bych měl oslovovat lidi, se kterými jsem se potkal na networkingových akcích? Je dobré posílat zprávy nebo e-maily jen tak bez důvodu, aby se nezdálo, že chci jen něco získat?
Zajímalo by mě také, jak překonat nervozitu před takovými akcemi. Máte nějaké tipy na rozptýlení stresu nebo na to, jak se během akce cítit pohodlněji? Jak najít rovnováhu mezi tím být přirozený a zároveň profesionální? Myslím na to, co udělat pro to, abych poznal lidi z oboru, kteří by mi mohli pomoci při kariérním růstu.
Bylo by skvělé slyšet zkušenosti a doporučení ostatních. Jak jste to zvládli vy a co vám fungovalo při navazování silných kontaktů na networkingových akcích?