Succeed.cz/Fórum/Jak najít nové kontakty na LinkedIn pro networking?

Jak najít nové kontakty na LinkedIn pro networking?

Zajímá mě, jak efektivně využívat LinkedIn k hledání nových kontaktů pro networking. Vím, že je to skvělá platforma pro profesionály a podnikatele, ale mám pocit, že nevím, kde začít. Jaké jsou nejefektivnější strategie nebo tipy, které byste doporučili? Mám nějaké spojení, ale chci rozšířit svůj okruh a navázat nové vztahy, které by mi mohly pomoci v kariéře a třeba i v budoucích projektech. Jaký je nejlepší způsob, jak oslovit lidi, které neznám? Měli byste doporučit nějaké konkrétní skupiny nebo fóry na LinkedIn? A co takhle personalizované zprávy - má to smysl? Taky mě zajímá, jak dobře vyplnit svůj profil, aby přitahoval nové kontakty. Je důležité mít kvalitní profilovou fotku a shrnutí? A co další obsahy - měly by se tam objevovat nějaké příspěvky nebo články? Jak často bych měl být aktivní na této síti? Zkrátka, jak udělat z LinkedIn místo, kde skutečně mohu potkat nové lidi a navázat důležité profesní vztahy?

151 slov
1.5 minut čtení
7. 5. 2021
Milada Kočová
Milada Kočová

LinkedIn je fakt super pro networking. Začni tím, že si doladíš profil – kvalitní fotka je must, a shrnutí by mělo jasně ukazovat, co děláš a co hledáš. Pak se mrkni na skupiny v oboru, co tě zajímají, a zapoj se do diskusí. Oslovuj lidi, co mají podobné zájmy, a piš personalizované zprávy – to dost zvyšuje šanci na odpověď. Aktivní přístup je klíčovej, takže sdílej příspěvky nebo články, co by mohly zajímat tvoje spojení. Čím víc jsi vidět, tím víc lidí si tě všimne. A neboj se být trochu neformální – někdy to pomůže vytvořit přátelštější atmosféru. Jo a snaž se být aktivní aspoň párkrát týdně, aby ses udržel v povědomí ostatních.

113 slov
1.1 minut čtení
9. 3. 2023
Daniela Kočová
Daniela Kočová

Tak hele, LinkedIn je fakt skvělý na networking, ale chce to trochu taktiky. Nejdřív si pořádně uprav profil – kvalitní fotka, profesionální shrnutí a jasně popiš svoje dovednosti a zkušenosti. Lidi si tě pak lépe zapamatují. Pak se mrkni na skupiny, které jsou relevantní k tvému oboru, často tam najdeš zajímavé diskuse a lidi, co sdílejí podobné zájmy.

Když chceš oslovit někoho novýho, piš personalizovaný zprávy. Řekni, proč tě zaujali a jak byste si mohli vzájemně pomoct. Je to víc osobní a lidem to přijde sympatický. A nezapomeň být aktivní – sdílej příspěvky, komentuj články, to ti pomůže získat viditelnost.

Ohledně aktivity – snaž se být vidět několikrát týdně, ale netlač na pilu. I jeden dobrej příspěvek za týden může stačit. Čím víc se zapojuješ, tím víc lidí si tě všimne a můžeš navázat ty důležitý profesní vztahy.

138 slov
1.4 minut čtení
21. 3. 2024
Helena Palečková
Helena Palečková