Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se cítím zaseknutý v práci?

Co dělat, když se cítím zaseknutý v práci?

Jsem v takové situaci, že už delší dobu cítím, že jsem v práci zaseknutý a vůbec nevím, co s tím. Každý den chodím do kanceláře nebo sedím u počítače a mám pocit, že se nikam neposouvám. Práce mě nenaplňuje, nedokážu najít motivaci a přijde mi, že dělám pořád to samé dokola. Mám pocit, že mi chybí nové výzvy a příležitosti k růstu. Zkoušel jsem si nastavit cíle, plánovat si úkoly, ale stejně se mi zdá, že se motám v kruhu. Jak se z toho dostat ven? Myslíte, že by pomohlo změnit zaměstnání, nebo raději zkusit najít jiný způsob, jak se motivovat? Co třeba osobní rozvoj nebo nějaké kurzy? Je lepší mluvit s šéfem o tom, jak se cítím, nebo to nechat být? Hrozně mě to štve, protože jsem si říkal, že moje práce měla být naplňující a teď mám dojem, že mě spíš vyčerpává. Jaké tipy nebo rady máte pro lidi jako já, co se cítí zaseklí a chtěli by posunout dál? Vím, že je spousta možností a technik na zlepšení kariérního růstu, ale nevím, kde začít. Děkuji za všechny vaše názory a zkušenosti.

184 slov
1.8 minut čtení
14. 7. 2024
Daniela Průchová

Jasně, tohle je fakt pálčivý problém. Když se cítíš zaseknutý, je důležitý se zamyslet nad pár věcmi. Zkus si udělat seznam toho, co tě v práci baví a co naopak ne. Možná by stálo za to promluvit si se šéfem – třeba ti nabídne něco nového nebo jiný projekt, co tě zaujme. Pokud to nepomůže, zkus se podívat na kurzy nebo školení, co by ti mohly otevřít nové možnosti. Osobní rozvoj může být super krok, takže jestli máš možnost, zkus něco nového – klidně i mimo práci. A pokud se ti zdá, že nic nepomáhá, tak změna zaměstnání může být taky řešení. Ale není to vždycky jednoduchá volba, tak dobře zvaž všechno pro a proti. Hlavně nezapomínej na sebe a to, co tě naplňuje. Držím palce!

126 slov
1.3 minut čtení
17. 7. 2024
Viktor Vojtěch

Takhle to zná asi hodně lidí. Zaseknutí v práci je dost frustrující. Zkus se zamyslet, co přesně tě v práci nebaví. Jestli je to rutina, tak zkus něco změnit, třeba jak organizuješ svůj den. Osobní rozvoj je určitě cesta, zkus nějaké kurzy nebo školení, co by ti mohly otevřít nové obzory. Taky bych se nebál promluvit s šéfem. Možná máš možnost zapojit se do nových projektů nebo aspoň změnit pracovní náplň. Jde o to najít si nějakou motivaci a výzvy, které tě zase nakopnou. A jestli to nepomůže, pak možná bude na čase uvažovat o změně zaměstnání. Ale začni tím, co máš – prostě se zkus posunout dál v rámci aktuální pozice.

112 slov
1.1 minut čtení
1. 4. 2024
Jan Rada
Succeed.cz/Články/Úspěšní podnikatelé
Moment, kdy to všechno změnilo: Klíčové rozhodnutí, které vedlo k úspěchuZajímavé příběhy podnikatelů o klíčových rozhodnutích, která změnila jejich kariérní dráhy a vedla k úspěchu. Inspirace pro všechny, kteří touží uspět...
1000 slov
10 minut čtení
29. 9. 2021
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky