Succeed.cz/Fórum/Jaké aplikace opravdu fungují pro zvýšení produktivity?

Jaké aplikace opravdu fungují pro zvýšení produktivity?

Zajímalo by mě, jaké aplikace jsou podle vás nejlepší pro zvýšení produktivity. V poslední době slyším spoustu lidí mluvit o různých nástrojích a technikách, ale upřímně, je to pro mě trochu chaotické. Potřebuji něco, co mi pomůže lépe plánovat můj čas, organizovat úkoly a možná i sledovat pokrok. Slyšel jsem o aplikacích jako Todoist nebo Trello, ale mám pocit, že jich je ještě mnohem víc. Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito nebo jinými aplikacemi? Co vám nejvíc pomohlo v práci nebo při studiu? Jaké funkce byste doporučili hledat při výběru správné aplikace? Je důležité mít nějakou integraci s kalendářem nebo s dalšími nástroji? A co se týče mobilních verzí, máte tipy na aplikace, které fungují dobře i na telefonu? Zajímá mě také, jestli máte nějaké tipy na to, jak se udržet motivovaný při používání těchto aplikací. Často mám pocit, že začnu používat novou aplikaci na produktivitu, ale po pár týdnech mě to přestane bavit a vracím se k chaosu. Co se vám osvědčilo? Děkuji za všechny rady a tipy!

169 slov
1.7 minut čtení
30. 8. 2021
Lucie Jirásková

Když jde o zvýšení produktivity, tak doporučuji zkusit Notion, to je super flexibilní a můžeš si tam vytvořit cokoliv – od plánovače až po databáze. Trello je fajn na vizuální organizaci úkolů, určitě se ti bude hodit, když preferuješ práci s kartičkami. Todoist je klasika a má fakt dobré funkce na sledování pokroku a plánování. Pokud hledáš něco pro spolupráci, zkuz Asana, ta má i kalendář a integrace s dalšími nástroji jako Google Drive nebo Slack.

Jako mobilní verze jsou tyhle aplikace většinou dost povedený, takže se neboj je mít i v telefonu. Co se motivace týče, doporučuju nastavit si pravidelné připomínky a malý cíle. A nezapomeň se občas odměnit, když něco splníš. Udržet si systém je klíčový – najdi si rutinu, která ti vyhovuje a drž se jí. Hlavně nečekej zázraky hned, chce to čas zvyknout si na nový návyky.

141 slov
1.4 minut čtení
9. 9. 2024
Andrea Pavlíková

Jasně, produktivita je hustá věc a těch aplikací je fakt spousta. Já osobně používám Todoist a nemůžu si ho vynachválit. Je super jednoduchý, dá se krásně organizovat úkoly podle projektů a má pěkné funkce na sledování pokroku. Trello je taky fajn, hlavně na vizuální plánování, ale chce to víc času na nastavení a přizpůsobení.

Pak jsem narazil na Notion - to je švýcarský armádní nůž pro organizaci. Můžeš tam mít úkoly, poznámky, kalendář a všechno možné na jednom místě. Jenže je pravda, že ze začátku to může být trochu chaotické.

Co se týče integrace s kalendářem, tak to bych určitě doporučil, protože vidíš, jak ti to všechno zapadá do dne. Mobilní verze? U Todoistu i Notionu to funguje dobře, takže můžeš mít přehled i na telefonu.

Motivace? Těžký téma. Zkus si nastavit menší cíle a odměny za splnění úkolů. Taky mě pomáhá dělat si pravidelný přehled toho, co jsem stihl - tak člověk vidí pokrok a motivuje ho to pokračovat. A když tě nějaká appka omrzí, neváhej zkusit jinou, každej máme jiný preference.

172 slov
1.7 minut čtení
15. 1. 2025
Eliška Tomešová
Succeed.cz/Články/Pracovní produktivita
Tajné techniky pro maximální produktivitu v digitální doběObjevte méně známé strategie, které vám pomohou optimalizovat pracovní procesy a zvýšit vaši produktivitu v digitálním světě.
1000 slov
10 minut čtení
4. 3. 2021
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky