Succeed.cz/Fórum/Co mám dělat, když ztratím motivaci?

Co mám dělat, když ztratím motivaci?

Nedávno jsem se ocitl v situaci, kdy mi chyběla motivace ke všemu, co dělám. Začalo to jako menší krizi, ale postupně to přerostlo v něco většího. Nejdříve jsem si říkal, že je to jen fáze, ale teď už nevím, co s tím. Měl jsem spoustu plánů a cílů, které jsem chtěl dosáhnout v oblasti podnikání a osobního rozvoje, ale najednou mám pocit, že ztrácím směr. Možná se to stalo i vám, takže bych rád věděl, co dělat, když zjistím, že mi chybí ta jiskra a odhodlání? Jak se můžete znovu dostat do hry, když se zdá, že veškerá motivace je pryč? Zkoušel jsem různé strategie jako plánování denních úkolů nebo se pokoušet najít inspiraci v jiných lidech, ale pořád to není ono. Jak jste na tom byli vy? Věděli byste o nějakých technikách nebo praktikách, které pomáhají překonat tuhle krizi? Jak najít ztracenou motivaci a znovu se postavit na nohy? Vím, že neexistuje univerzální recept pro všechny, ale cokoliv by mohlo pomoct by bylo skvělé. Děkuji předem za rady a tipy!

171 slov
1.7 minut čtení
21. 3. 2023
Karel Paleček

Ztráta motivace je docela běžná věc, co jsem zjistil. Mě pomohlo si na chvíli odpočinout a prostě nechat to být. Zkus se zaměřit na malé úkoly, co tě fakt baví a nemysli na velké cíle. Někdy stačí jen udělat něco malého, co ti přinese radost, jako jít ven na procházku nebo si přečíst knížku.

Zkus najít inspiraci v něčem novém, třeba začít nový koníček nebo se podívat na nějaký motivující dokument. Taky můžeš zkusit sdílet svoje myšlenky s někým blízkým, občas to osvěží pohled na věc. Možná je dobrý si udělat seznam věcí, co tě bavily dřív a zkusit se k nim vrátit. Neber to moc vážně, prostě si dej čas a nebuď na sebe tvrdý. Nakonec ta motivace může přijít zpátky sama. Držím palce!

124 slov
1.2 minut čtení
25. 6. 2024
Kamila Špačková

Když ztrácíš motivaci, je to fakt na prd. Měl jsem taky takový období, kde jsem byl úplně bez nápadů a chtění. Zkus se na chvíli zastavit a zamyslet, co tě vlastně bavilo dřív. Mě pomohlo si napsat seznam věcí, co mě dělaly šťastným, a pak se na to soustředit. Další fajn věc je rozdělit si cíle na menší kousky. Někdy stačí udělat malý krok a najednou se ti začne vracet chuť do života. A jo, i inspirace od druhých může fungovat, ale nezapomeň, že každý má svoje tempo. Možná zkus něco úplně nového, co jsi ještě nedělal – nový koníček nebo sport? Fakt to může pomoct. Hlavně se netrap tím, že nemáš motivaci hned zpátky, to chce čas.

118 slov
1.2 minut čtení
4. 10. 2024
Václav Malík
Succeed.cz/Články/Motivace a inspirace
Vytvoření osobního plánu motivace: Krok za krokemNaučte se, jak si sestavit efektivní plán pro udržení motivace a dosahování vašich cílů. Tento článek vás provede všemi důležitými kroky.
1000 slov
10 minut čtení
21. 10. 2020
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky