Succeed.cz/Fórum/Jak se mám začít poznávat, abych mohl růst?

Jak se mám začít poznávat, abych mohl růst?

Nedávno jsem se zamyslel nad tím, jak důležité je poznat sám sebe, abych mohl úspěšně růst ve své kariéře a podnikání. Možná si říkáte, že je to samozřejmé, ale jak vlastně začít? Jaké kroky bych měl podniknout, abych lépe porozuměl svým silným a slabým stránkám? Mám pocit, že dneska je tolik možností jak se vzdělávat a rozvíjet, ale nevím, odkud začít. Existují snad nějaké konkrétní metody nebo techniky, které by mi mohly pomoci v sebereflexi? Mám zkusit vést si deník, nebo se zapojit do různých online kurzů a workshopů, kde bych mohl zjistit více o sobě? Jak důležitá je zpětná vazba od ostatních v tomto procesu? A co třeba osobní koučink – má to smysl, nebo je to jen další vyhozený peníze? Rád bych slyšel názory lidí, kteří už tuto cestu prošli. Jak jste se poznávali vy a co vám pomohlo na vaší cestě k růstu a úspěchu? Jaké konkrétní zkušenosti byste doporučili nebo na co si dát pozor? Jak se dá lépe porozumět svým motivacím a cílům? Děkuji za jakékoli tipy a rady!

174 slov
1.7 minut čtení
1. 8. 2022
Dominik Vrba
Dominik Vrba

Takže, rozumím tomu, že se chceš poznat a růst. Je to důležitý krok. Co se týče sebereflexe, doporučil bych začít s deníkem. Zapisuj si myšlenky, co ti jde dobře a co ne. Tohle ti pomůže vidět vzory v tom, co tě motivuje nebo naopak brzdí. Online kurzy a workshopy jsou super, ale vyber si ty, které tě opravdu zajímají. Zpětná vazba od ostatních je taky klíčová – můžeš zjistit věci, co sám nevidíš. Osobní koučink může být užitečný, pokud najdeš dobrého kouče. Někdy to ale může být drahé a ne každý tam najde to, co hledá. Zkus si položit otázku, co tě opravdu zajímá a co bys chtěl dokázat – to ti pomůže s cíli. Každý má jinou cestu, ale buď otevřený novým zkušenostem a neboj se zkoušet různé metody.

130 slov
1.3 minut čtení
20. 4. 2024
Denisa Dušková
Denisa Dušková

Poznávání sebe sama je fakt zásadní, pokud chceš růst. Začal bych tím, že si fakt zkusíš vést deník. Zapisuj si myšlenky, úspěchy, ale i neúspěchy – to ti pomůže vidět vzory v tom, co děláš a jak reaguješ. Zpětná vazba od ostatních je taky důležitá. Můžeš zkusit požádat kamarády nebo kolegy, aby ti řekli, jak tě vnímají. Někdy vidí věci, co ty ne. Osobní koučink? To záleží na tobě. Někomu to pomohlo, někomu ne. Zkus si najít nějaký online kurz, kde se mluví o osobním rozvoji, to taky může otevřít oči. Hlavně se neboj experimentovat a zkoušet nový věci. Je to proces, co zabere čas.

105 slov
1.1 minut čtení
3. 9. 2024
Karel Vobořil
Karel Vobořil