Jak mi sebereflexe může pomoct při rozhodování o kariéře?
Když přemýšlím o své kariéře, často se mi v hlavě honí spousta různých myšlenek a otázek. Zajímalo by mě, jak mi sebereflexe může pomoct při rozhodování o kariéře. Mám pocit, že dnešní doba je plná možností, ale zároveň mě to někdy paralyzuje. Přijde mi, že když se zamyslím nad tím, co vlastně chci dělat, tak mám tendenci spíš hledat odpovědi venku – v nabídce pracovních míst nebo v tom, co dělají moji známí. Ale co když bych se místo toho měl zaměřit na sebe? Jaké otázky si vlastně klást, abych mohl lépe poznat sám sebe? Jak mě může sebereflexe nasměrovat k tomu, co mě baví a v čem jsem dobrý? Vím, že existují nějaké techniky, jako jsou deníky nebo brainstorming, ale nevím, jak začít. A co třeba emoce? Měla by hrát nějakou roli při rozhodování? Jak moc je důležité vědět, co mi dělá radost a co naopak nesnáším? Myslíte si, že sebereflexe může opravdu vést k lepšímu rozhodování v oblasti kariéry? Jak poznám, že jsem na správné cestě? A co když zjistím, že všechno, co jsem doposud dělal, vlastně není to pravé ořechové? Jak se s tím vyrovnat? Možná máte nějaké tipy nebo vlastní zkušenosti, které byste chtěli sdílet?