Jak si nastavit čas na práci a odpočinek, abych se nezbláznil?
V poslední době se snažím najít rovnováhu mezi prací a odpočinkem, ale nějak mi to nejde. Neustále se cítím pod tlakem, mám pocit, že musím být neustále produktivní. Pracuji na různých projektech a občas se mi to vymkne z rukou. Jak mám tedy správně nastavit svůj čas, abych dokázal efektivně pracovat, ale zároveň si dopřál i zasloužený odpočinek? Mám vyzkoušet nějaké techniky time managementu nebo třeba plánování pomocí kalendáře? Co mi pomůže lépe rozlišit mezi pracovním a osobním časem? Někdy mám pocit, že se mi do práce promítají i moje osobní záležitosti, což mě dost vyčerpává. Jak si nastavit pevné hranice mezi prací a volným časem, když jsem často připojený k internetu a mám dostupnost téměř 24 hodin denně? Zajímalo by mě, co děláte vy, abyste zůstali v psychické pohodě a nezbláznili se z nekonečné práce a stresu. Jaké metody používáte na regeneraci? Další věc, co mě trápí je, jestli je lepší mít delší bloky práce s kratšími přestávkami, nebo naopak kratší bloky s delšími pauzami. Kdo má prosím nějaké tipy nebo zkušenosti s tímto nastavením? Případně jak si udělat čas na relaxaci, když mám tolik povinností? Rád bych slyšel názory a rady od lidí, kteří už to zvládli.