Co je to AI a jak může ovlivnit burzovní trhy?
V poslední době se čím dál víc mluví o umělé inteligenci, nebo zkráceně AI, ale co to vlastně znamená? Můžete mi někdo vysvětlit, co všechno se pod tímto pojmem skrývá? Jaké technologie nebo algoritmy se používají a jakým způsobem se umělá inteligence integruje do našeho každodenního života? A teď k tomu, co mě opravdu zajímá - jak může AI ovlivnit burzovní trhy? Všichni víme, že obchodování s akciemi je hrozně dynamické a rychlé, a tak mě napadá, jestli AI může nějakým způsobem zlepšit rozhodovací procesy investorů. Mohou snad algoritmy analyzovat tržní data rychleji a efektivněji než člověk? A co automatizované obchodování? Jak se vlastně liší od tradičního způsobu investování? Může AI dokonce předpovědět cenové pohyby akcií, nebo je to jenom sci-fi? Jaké jsou rizika spojená s využíváním AI na burze? Mohlo by to vést k větší volatilnosti trhu, nebo naopak k jeho stabilizaci? Jo a co regulace? Jak se s tímto novým fenoménem vyrovnávají zákony a pravidla na finančních trzích? Zajímalo by mě taky, jaké firmy nebo platformy už v současnosti využívají AI v investičních strategiích. Je to budoucnost investování, nebo je to jenom trend, který za pár let vyprchá?