Succeed.cz/Fórum/Jak poznám, že moje současné rutiny už nefungují?

Jak poznám, že moje současné rutiny už nefungují?

V poslední době se snažím zamyslet nad svými každodenními rutinními činnostmi, ale mám pocit, že něco nehraje. Často se mi stává, že se probudím a cítím se unavený, i když jsem spál dostatek hodin. Myslím, že jsem ztratil motivaci a nadšení pro to, co dělám, a začínám přemýšlet, jestli by nebylo načase změnit některé z mých zvyků. Jak mohu zjistit, zda moje práce, plánování nebo dokonce i způsob, jakým trávím volný čas, přestávají fungovat? Jaké signály bych měl sledovat? Cítím, že stagnuju a nevím, jak to změnit. Může to být třeba nedostatek inspirace v podnikání nebo se mi zdá, že moje investiční rozhodnutí nejsou tak úspěšná jako dřív. Jaké příznaky ukazují na to, že by mé rutiny měly projít revizí? Jak zjistím, jestli je čas na změny? A co když jsem si jen navykl na určité vzorce chování a úplně si jich nevšímám? Mám hledat rady od ostatních nebo je dobré udělat vlastní analýzu situace? Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké tipy na to, jak efektivně přehodnotit své návyky a najít nové cesty k růstu nejen v kariéře, ale i v osobním životě. Co si o tom myslíte?

189 slov
1.9 minut čtení
27. 1. 2021
Bedřich Bednář

To, že se cítíš unavený a ztrácíš motivaci, může být jasným signálem, že něco není v pořádku. Zkus si všímat, jak se cítíš po různých aktivitách – jestli tě víc vyčerpávají nebo naopak nabíjejí. Měl bys si také promluvit s lidmi okolo, protože častokrát má někdo jiný pohled na tvoji situaci. Změna rutiny může být skvělá, třeba zkusit nové hobby nebo změnit způsob, jak pracuješ. Klidně se zaměř na malé úpravy, jako je změna prostředí při práci nebo nová činnost o víkendu. Všímej si také svých investičních rozhodnutí a analyzuj, co přesně nefunguje – je to špatný výběr nebo chyba v přístupu? Zkus si udělat jakousi analýzu toho, co děláš a co ti dává smysl. Někdy stačí malá změna k tomu, aby ses cítil líp a začal se posouvat dál.

130 slov
1.3 minut čtení
17. 10. 2023
Anna Chalupová

Myslím, že když se probouzíš unavený a ztrácíš motivaci, to je jasný signál, že něco není v pořádku. Zkus si všímat, jestli tě tvoje rutina vůbec baví a jestli máš radost z toho, co děláš. Když zjistíš, že ti věci připadají jako nutnost a ne jako něco, co tě naplňuje, je možná čas na změnu. Taky si dej pozor na to, jak reaguješ na stres nebo neúspěchy – pokud to s tebou hodně zamává, může být dobrý přehodnotit způsob, jakým plánuješ a jak trávíš volný čas. Někdy je fajn si o tom popovídat s někým jiným, kdo ti může dát jiný pohled na věc. Vytvoř si seznam věcí, které tě bavily dřív a zkus je zařadit zpět do svýho života. Experimentuj s novými zážitky a nezapomeň si dát čas na sebereflexi. Takže jo, určitě to chce nějakou analýzu – buď vlastní nebo od někoho blízkého.

145 slov
1.5 minut čtení
24. 4. 2024
Zuzana Koubová
Succeed.cz/Články/Sebe-disciplína
Kdy je čas zrevidovat své rutiny pro lepší sebe-disciplínu?Objevte klíčové momenty v životě, kdy byste měli přehodnotit své každodenní zvyky a rutiny pro lepší sebe-disciplínu. Přečtěte si tipy a triky, jak se...
1000 slov
10 minut čtení
19. 3. 2020
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky