Jak zjistím, jestli mám na podnikání? Minimalní dovednosti pro začátek?
Zajímá mě, jak vlastně poznat, jestli mám na podnikání. Někde jsem slyšel, že každý může být podnikatel, ale jak to vlastně funguje? Co všechno bych měl umět nebo mít, abych mohl začít s vlastním podnikáním? Myslím, že je to hodně o nápadech, ale co když nemám ten správný nápad? Jak zjistit, jestli mám dostatečné dovednosti v oblastech jako je marketing, finance nebo třeba i komunikace? Je vůbec potřeba mít nějaké speciální vzdělání, nebo stačí mít chuť do toho jít a učit se za pochodu? Je možné začít s podnikáním i bez předchozích zkušeností? A co takové dovednosti jako je time management nebo organizace práce – jsou to fakt důležité věci, které musím mít pod kontrolou hned na začátku? Hrozně mě zajímají názory lidí, kteří už začali a ví, co znamená být podnikatelem. Mohli byste mi říct, jaké konkrétní dovednosti a znalosti jsou podle vás naprosto nezbytné pro úspěšný start? A co třeba osobnostní předpoklady – má někdo z vás pocit, že některé typy povah jsou pro podnikání vhodnější než jiné? Bude fajn slyšet o vašich zkušenostech a tipech. Jak poznám, že se do toho pustím správně?