Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mě investoři odmítnou?

Co dělat, když mě investoři odmítnou?

Nedávno jsem se snažil najít investory pro svůj projekt, ale bohužel jsem byl odmítnut vícekrát, než bych si přál. Je to frustrující, protože jsem opravdu věřil v potenciál svého nápadu a měl jsem pocit, že je to něco, co by mohlo přitáhnout pozornost. Teď nevím, co s tím dál. Mám se snažit znovu a znovu oslovovat další investory, nebo bych měl nejprve přepracovat svůj podnikatelský plán? Přemýšlím také o tom, jestli bych neměl vyhledat nějaké rady od zkušenějších podnikatelů, ale nevím, jak je oslovit a co přesně se jich ptát. Možná bych měl zkusit najít někoho v oboru, kdo by mi mohl poskytnout zpětnou vazbu na můj projekt. Jaké jsou vlastně nejlepší způsoby, jak reagovat na odmítnutí od investorů? Je normální být odmítnutý tolikrát, nebo je to známka toho, že něco dělám špatně? Zvažoval jsem také crowdfunding jako alternativu k tradičním investorům, ale mám strach, že to nebude fungovat. Co myslíte? Jaké máte zkušenosti s odmítnutím od investorů a jak jste se s tím vypořádali? Existují nějaké konkrétní kroky, které bych měl zvážit, abych zvýšil své šance na úspěch při hledání financování? Děkuji za jakoukoli pomoc!

186 slov
1.9 minut čtení
18. 12. 2021
Kristýna Odehnalová

Odmítnutí od investorů je fakt normální, skoro každý podnikatel tím prošel. Zkus se na to dívat jako na příležitost se zlepšit. Možná by stálo za to přepracovat svůj podnikatelský plán, zamyslet se nad tím, co bys mohl vylepšit. Zpětná vazba od zkušenějších podnikatelů je super nápad, klidně oslov někoho v oboru, třeba přes LinkedIn nebo networkingové akce. Můžeš se zeptat na konkrétní věci ohledně tvého plánu nebo prezentace. Crowdfunding taky může být zajímavá cesta, ale musíš mít silnou kampaň a dobře promyšlený marketing, aby to fungovalo. Zkus se podívat na úspěšné crowdfundingové projekty a inspirovat se. Přesně jak píšeš, nevzdávej to a zkoušej to dál! Každé odmítnutí může být poučné.

110 slov
1.1 minut čtení
8. 5. 2023
Kamila Jelínková

Tohle je fakt běžný problém. Mnoho startupů prochází odmítnutím, než najdou správného investora. Zkus se podívat na svůj podnikatelský plán a zjistit, jestli tam jsou místa, co by šla vylepšit. Někdy stačí pár drobných úprav nebo lepší prezentace nápadu. Hlavně se neboj oslovit zkušenější podnikatele, často ti rádi poradí nebo dají zpětnou vazbu. Můžeš zkusit networking na různých akcích nebo online fórech. Crowdfunding je taky možnost, ale je dobrý mít promyšlenou strategii, jak oslovit veřejnost, jinak to může být fiasko. Takže se nevzdávej a zkoušej dál! Odmítání je součást cesty, takže to neber osobně. Držím palce.

96 slov
1 minut čtení
28. 7. 2022
Michal Prchal
Succeed.cz/Články/Získání financování
Nejčastější chyby při získávání investic a jak se jim vyhnoutProzkoumejte chyby, které podnikatelé dělají při shánění investic, a objevte efektivní strategie pro úspěch. Naučte se, jak správně prezentovat svůj p...
1000 slov
10 minut čtení
18. 1. 2021
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky