Succeed.cz/Fórum/Co potřebuju k žádosti o dotaci jako začínající podnikatel?

Co potřebuju k žádosti o dotaci jako začínající podnikatel?

Zdravím všechny, chci se zeptat, co všechno musím mít připravené, když si chci zažádat o dotaci pro začínající podnikatele? Jsem v úplných začátcích a mám spoustu nápadů, ale vůbec nevím, jak začít. Mám pocit, že dotace by mi mohly hodně pomoct, ale slyšel jsem, že je to dost byrokratické a složité. Potřebuju nějaký podnikatelský plán? A co všechno se do něj má vlastně zahrnout? Je dobré mít už nějaké reference nebo něco podobného, když ještě nemám žádné zkušenosti? Taky mě zajímá, jestli je nutné mít nějaké účetnictví nebo daňové přiznání před podáním žádosti. A co třeba přílohy k žádosti, co všechno tam musí být? Dalo by se říct, že jsem úplně mimo a nevím, na koho se obrátit pro konkrétní rady. Přemýšlel jsem o tom, že bych mohl navštívit nějaké workshopy nebo semináře ohledně dotací, ale nejsem si jistý, jestli to stojí za to. Takže pokud má někdo zkušenosti s tímto procesem, budu moc rád za jakoukoli radu nebo tip! Díky moc!

162 slov
1.6 minut čtení
8. 10. 2023
Zdeňka Jahodová

Když chceš žádat o dotaci jako začínající podnikatel, tak si myslím, že první věc je mít dobře zpracovaný podnikatelský plán. Ten by měl obsahovat jasnou představu o tvém podnikání, trhu, konkurenci a finančním rozpočtu. Reference nejsou nutné, ale pokud máš nějaké zkušenosti, může to pomoct. Co se týče účetnictví, tak pokud jsi úplně na začátku a zatím nevyděláváš, nemusíš mít ještě daňové přiznání, ale je dobré mít alespoň nějaký základní přehled o financích. K žádosti se většinou přikládají různé přílohy jako právě ten podnikatelský plán, prohlášení o bezdlužnosti a další dokumenty podle toho, jaká dotace to je. Workshopy jsou fajn, můžeš tam získat užitečné informace a kontakty. Hlavně neklesej na mysli, každý začátek je těžký a s trochou úsilí to zvládneš.

121 slov
1.2 minut čtení
23. 8. 2024
Jindřiška Hrdá

K žádosti o dotaci jako začínající podnikatel potřebuješ mít pár věcí na paměti. Určitě je dobrý mít připravený podnikatelský plán, protože to většinou chtějí vidět. Ten by měl zahrnovat tvoje nápady, cíle, analýzu trhu a nějaké finanční předpoklady. Reference jsou fajn, ale když teprve začínáš, tak to není nutnost. Co se týče účetnictví nebo daňového přiznání, pokud jsi ještě oficiálně nezačal podnikat, tak to asi nebude potřeba. Ale být připravený na otázky ohledně financí se hodí. Přílohy k žádosti se mohou lišit, ale často tam patří právě ten podnikatelský plán, rozpočet a někdy i životopis. Workshopy a semináře můžou být užitečný, dostaneš tam praktický rady a můžeš se setkat s lidma, co už mají zkušenosti. Takže pokud máš možnost, určitě na nějaký zajdi.

124 slov
1.2 minut čtení
6. 7. 2024
Dana Holušová
Succeed.cz/Články/Získání financování
Jak připravit úspěšnou žádost o dotaci pro začínající podnikatele?Objevte, jak správně sestavit žádost o dotaci pro váš nový podnik. Tento článek obsahuje všechny kroky a tipy, které potřebujete znát.
1000 slov
10 minut čtení
14. 7. 2023
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky