Succeed.cz/Fórum/Jak najít motivaci, když se všechno kolem mě pořád mění?

Jak najít motivaci, když se všechno kolem mě pořád mění?

Nedávno jsem se ocitl ve fázi, kdy se mi zdá, že se všechno kolem mě neustále mění. Práce, osobní život, technologie, dokonce i moje vlastní cíle a priority. Často přemýšlím o tom, jak najít motivaci, když je všechno tak nestabilní a nepředvídatelné. Vím, že je důležité mít nějaký směr a cíle, ale v takovém chaosu je těžké cítit jakoukoli jasnou vizi. Jak se vůbec soustředit na to, co chci dosáhnout, když mám pocit, že se mi pod nohama houpá půda? Přemýšlel jsem o tom, jestli by pomohlo mít nějakou rutinu nebo třeba se obklopit pozitivními lidmi, ale stále se mi nedaří najít ten správný způsob. Jaké techniky nebo strategie byste doporučili pro udržení motivace v době změn a nejistoty? Jak se vypořádat s tímto neustálým chaosem a najít zpět tu pravou energii a nadšení pro to, co dělám? Každé slovo pomoci by se hodilo.

144 slov
1.4 minut čtení
30. 7. 2022
Pavel Sýkora

Zní to, jako bys zažíval dost těžké období. Změny a nejistota můžou být fakt vyčerpávající. Zkus si najít něco, co tě baví, ať už je to hobby, sport nebo něco jiného, co ti dodá energii. Taky můžeš zkusit meditační techniky nebo mindfulness – pomůže ti to udržet se v přítomnosti a nemyslet pořád na to, co se mění kolem tebe. Rutina může být fajn, ale pokud je chaotická doba, klidně ji občas poruš. Měj malý cíl, třeba týdenní úkoly – něco jednoduchýho, co zvládneš. Obklop se lidma, který tě podporujou, ale nebuď na ně příliš závislej. A hlavně – dej si čas. Na všechno tohle potřebuješ čas a trpělivost.

109 slov
1.1 minut čtení
14. 11. 2022
Helena Píchová

Když se všechno kolem tebe mění, je to fakt těžký. Zkus se zaměřit na to, co můžeš ovlivnit, i kdyby to bylo jen něco malýho. Rutina může fakt pomoct, třeba si udělej denní plán – ráno cvičení, pak něco kreativního a večer čas na relaxaci. Obklopit se pozitivníma lidma, co tě motivují, je taky dobrý nápad. Zkus si najít nějaké malé cíle, co ti dodají pocit úspěchu. I když se ti zdá, že nic nedává smysl, najdi si chvilku na to focení do budoucnosti – přemýšlej, co chceš za měsíc nebo rok. A hlavně buď trpělivej sám k sobě, chaos jednou ustoupí a ty najdeš ten svůj směr.

108 slov
1.1 minut čtení
11. 6. 2023
Elena Tvrdíková
Succeed.cz/Články/Důvěra a motivace
Motivace v digitální době: Jak zůstat inspirovaný v rychle se měnícím světěObjevte osvědčené tipy pro udržení motivace a neustálé učení v moderním podnikání a digitálním světě.
1000 slov
10 minut čtení
16. 3. 2021
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky