Jak najít správného influencera pro moji značku?
V poslední době se hodně mluví o influencer marketingu a jak může pomoci značkám oslovit nové zákazníky. Tak jsem si říkal, jak vlastně najít toho pravého influencera, který by mohl reprezentovat moji značku? Co vše bych měl zvážit, když vybírám influencera? Mám se dívat na jeho sledující, nebo spíš na to, jaký má obsah? A co engagement? Jak moc je důležité, aby měl influencer stejnou cílovou skupinu jako já? Můžu vůbec jen tak oslovit někoho, kdo má milion sledujících, nebo bych měl radši hledat někoho s menšími čísly, ale větší interakcí? Zajímalo by mě také, jestli máte někdo zkušenosti s tím, jak se s influencery domluvit na spolupráci. Jaké jsou obvyklé postupy a co všechno bych měl mít připravené před prvním kontaktem? A ještě jedna věc – jak poznám, že je influencer skutečně autentický a ne jen další osoba snažící se prodat produkt za každou cenu? Mám strach z toho, že pokud si vyberu špatně, tak to může mít velký dopad na reputaci mojí značky. Takže jak mám začít a co všechno bych měl vzít v úvahu při výběru správného influencera?