Jak najít investory pro start-up během růstu?
Pojďme se podívat na něco, co trápí spoustu začínajících podnikatelů. Jak vlastně najít investory pro start-up, když už jste na cestě k růstu? Mám na mysli situaci, kdy už máte nějaký základ, možná i produkt nebo službu, kterou nabízíte, ale potřebujete pořádnou injekci kapitálu k tomu, abyste mohli expandovat. Jaké jsou nejlepší strategie pro nalezení investorů ve fázi růstu? Je lepší oslovit angel investory, nebo se zaměřit na venture capital firmy? A co crowdfunding? Může to fungovat i pro mé odvětví? Jaké platformy jsou nejefektivnější? Jak se mám připravit na prezentaci před investory? Je důležité mít detailní business plán a finanční projekce, nebo stačí dobrá prezentace a charisma? Jaké jsou klíčové věci, které bych měl zdůraznit v pitchi, aby mě potenciální investoři vzali vážně? Existují nějaké specifické tipy pro networking a budování vztahů s investory? A co když se mi nedaří najít investory po delší dobu – jak to ustát psychicky a neztratit motivaci? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních a dozvěděl se, jak jste to zvládli vy. Děkuji.