Succeed.cz/Fórum/Jak zvýšit engagement a získat více followerů na Instagramu?

Jak zvýšit engagement a získat více followerů na Instagramu?

Mám takový problém. Už nějakou dobu se snažím budovat svůj profil na Instagramu, ale pořád se mi nedaří získat nové followery a engagement je taky dost nízký. Zkoušel jsem různé strategie, jako je postování pravidelně, používání hashtagů a dokonce i spolupráci s jinými influencery, ale nějak to nepomáhá. Neustále sleduji jiné profily, které mají spoustu interakcí a nevím, co dělají jinak. Mám pocit, že se snažím dělat všechno správně, ale výsledky nikde. Přemýšlím, jestli je to tím, že moje obsah není dost zajímavý nebo jestli bych měl změnit svůj přístup. Jaké taktiky byste doporučili pro zisk followerů? Je tu někdo, kdo se také potýkal s podobným problémem? Jak jste to vyřešili? Myslíte si, že má smysl investovat do reklam na Instagramu nebo to je jen vyhozené peníze? Opravdu potřebuju nějakou inspiraci, protože už začínám ztrácet motivaci a nevím, jestli mám pokračovat. Děkuju za jakoukoli radu!

145 slov
1.5 minut čtení
13. 10. 2024
Denisa Koutná

Získat více followerů a zlepšit engagement na Instagramu může být fakt oříšek. V první řadě bych se zaměřil na kvalitu obsahu – zkus experimentovat s různými typy postů, třeba videa nebo příběhy, co víc zaujmou tvoje sledující. Důležitý je i čas, kdy postuješ, zkus zjistit, kdy je tvoje cílovka nejvíc aktivní.

Co se týče hashtagů, zkus použít méně populární, ale relevantní – tak budeš mít menší konkurenci a větší šanci, že tě lidi najdou. A hlavně – buď aktivní v komunitě! Komentuj příspěvky jiných lidí, zapojuj se do diskuzí a sleduj profily, co ti přijdou zajímavé.

Reklamy na Instagramu můžou fungovat, ale pokud nemáš jasně definovaný cíl a strategii, může to být vyhozený čas a peníze. Zkus třeba malý rozpočet a uvidíš, co to udělá.

Nenech se odradit, budování profilu trvá a chce to kus práce. Držím palce!

137 slov
1.4 minut čtení
5. 1. 2025
Jaroslav Málek

Zvýšení engagementu a followerů na Instagramu je fakt oříšek. Zkus si projít pár věcí, co by mohly pomoct. První věc je, aby byl tvůj obsah fakt zajímavý a kvalitní. Snaž se posílat fotky, co chytí oko, a klidně experimentuj s různými styly. Přemýšlej nad tím, co tvoje cílovka chce vidět a co jí oslovuje.

Další tip: zapoj se do komunity. Komentuj a lajkuj příspěvky ostatních, zvlášť těch s podobným zaměřením. Tím získáš pozornost a můžeš si přitáhnout nové followery. A nezapomeň na příběhy – ty jsou skvělý na interakci.

Hashtagy jsou důležitý, ale zkus používat konkrétnější, ne jen ty nejpopulárnější. Vytvářej vlastní hashtagy, to může taky pomoct vytvořit komunitu kolem tvého profilu.

Pokud máš rozpočet, zkus reklamu. Někdy to může přinést ovoce, ale dej si pozor na to, jakou cílovku vybereš.

Neztrácej motivaci! Každý začátek je těžký a výsledky přicházejí časem. Sleduj, co funguje u úspěšných profilů, ale nedělej to jen kopii – najdi svůj styl!

153 slov
1.5 minut čtení
6. 12. 2024
Richard Valenta
Succeed.cz/Články/Sociální sítě pro podnikání
Analýza dat a optimalizace kampaní na sociálních sítích: Jak na to?Objevte tajemství úspěšných kampaní na sociálních médiích. Naučte se, jak efektivně používat analytické nástroje k optimalizaci výkonu a zjistěte, co ...
1000 slov
10 minut čtení
19. 5. 2024
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky