Succeed.cz/Fórum/Jak se dostat k lepším výsledkům v kariéře bez změny zaměstnání?

Jak se dostat k lepším výsledkům v kariéře bez změny zaměstnání?

Mám takový pocit, že už nějakou dobu stagnuji ve své kariéře a chtěl bych se posunout dál, aniž bych musel měnit zaměstnání. Je to vůbec možné? Zajímalo by mě, jaké konkrétní kroky nebo strategie byste doporučili, abych se zlepšil a dosáhl lepších výsledků na současné pozici? Myslím tím třeba zlepšení dovedností, networking, nebo možná nějaký způsob, jak se víc zapojit do projektů v práci. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto tématem? Co vám pomohlo? Mám pocit, že bych mohl být užitečnější a přinést více hodnoty svému týmu, ale nevím, kde začít. Je lepší investovat čas do online kurzů, nebo se snažit vyjednávat o zajímavějších úkolech přímo s nadřízeným? A co motivace – jak se udržet motivovaný v situaci, kdy vidím ostatní kolem mě, jak rychle postupují? Rád bych slyšel vaše názory a tipy na to, jak dosáhnout kariérního růstu bez nutnosti opustit současnou práci.

144 slov
1.4 minut čtení
19. 7. 2021
Viktor Matoušek

Zkus se zaměřit na zlepšení svých dovedností, to ti hodně pomůže. Jsou online kurzy, které můžeš dělat doma, a pokud se ti něco líbí, tak do toho jdi. Na druhou stranu, promluv si s nadřízeným o tom, jak můžeš přispět víc k týmovým projektům. Třeba se nabídni na nějaké nové úkoly nebo iniciativy. Získáš tím víc zkušeností a ukážeš, že jsi aktivní.

Networking je taky důležitý, snaž se navazovat vztahy s kolegy z jiných oddělení. Můžeš se od nich hodně naučit a možná ti poradí, jak dál růst. A co se týče motivace – sleduj svůj pokrok a nehledě na ostatní. Každý má svůj čas na růst. Když se zaměříš na to, co můžeš zlepšit v sobě, budeš mít lepší pocit a třeba i větší šanci na povýšení.

127 slov
1.3 minut čtení
1. 4. 2021
Dana Benešová

Zdravím, mám podobný pocit, taky jsem si prošel stagnací. Z mý zkušenosti je několik cest, jak se posunout dál bez změny zaměstnání. Především je dobrý začít s vlastním vzděláváním – online kurzy jsou super, ale pokud se dá, zkuste najít něco relevantního na vaší pozici nebo v oboru. Učení se novým dovednostem ti může otevřít nové příležitosti a ukázat nadřízeným, že máš chuť růst.

Pak je důležitý zapojení do projektů. Zkus sám nabídnout pomoc na nějakém zajímavém úkolu nebo iniciativě ve firmě. To nejen zvýší tvoji viditelnost, ale i šance na zisk cenných zkušeností. Když se zapojíš víc, můžeš si i budovat vztahy s kolegy a šéfem.

Networking je taky klíčový – neváhej se bavit s lidmi v jiných odděleních, účastnit se firemních akcí a hledat mentory. Někdy stačí jen pár nových kontaktů a můžeš získat tipy, které by ti jinak utekly.

A motivace? To je těžký, ale zkus si nastavit malé cíle. I drobný úspěchy ti můžou dodat energii a pocit pokroku. Srovnávat se s ostatními není ideální – každý má svůj vlastní tempo. Zaměř se na to, co můžeš udělat ty.

Na závěr - komunikuj se svým nadřízeným o tvých ambicích. Zjisti, co bys mohl udělat pro zlepšení a případně vystoupit ze své komfortní zóny.

203 slov
2 minut čtení
5. 12. 2021
Jindřich Pecka
Succeed.cz/Články/Kariérní postup
Kde hledat nové výzvy, pokud vaše současná pozice nenabízí růstObjevte nové pracovní příležitosti a projekty, které vás posunou vpřed, i když ve své aktuální pozici cítíte stagnaci. Získejte tipy na to, jak najít ...
1000 slov
10 minut čtení
4. 2. 2021
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky