Succeed.cz/Fórum/Jak si udržet pozitivní myšlení po neúspěchu v investicích?

Jak si udržet pozitivní myšlení po neúspěchu v investicích?

Zdravím všechny, mám takový problém, se kterým bych se chtěl podělit. Nedávno jsem udělal několik investic, které se bohužel ukázaly jako neúspěšné a teď mě to dost trápí. Cítím se frustrovaný a zklamaný, protože jsem do toho dal hodně času a úsilí. Mám pocit, že jsem udělal spoustu chyb a teď nevím, jak se s tím vyrovnat. Chci se zeptat, jak si udržet pozitivní myšlení, když všechno kolem mě vypadá tak špatně? Jak se zbavit pocitů selhání a najít motivaci pro další investice? Zajímá mě, zda někdo z vás měl podobnou zkušenost a jak jste se z toho dostali. Jaké techniky nebo strategie vám pomohly zůstat optimističtí a soustředit se na budoucnost? Vím, že investování je o riziku a ne vždy to vyjde, ale je těžké se na to dívat z této stránky, když máte pocit, že jste selhali. Jak se posunout dál a nenechat se odradit? Rád bych slyšel vaše názory nebo rady, které by mi mohly pomoci v této situaci.

162 slov
1.6 minut čtení
14. 8. 2024
Nikola Netolická

Když se ti investice nepovedou, je to fakt na nic. Ale zkus se na to podívat jinak. Každej investor si prošel neúspěchama, to k tomu prostě patří. Zjisti, co šlo blbě a pouč se z toho, to je klíč. Někdy je dobrý si udělat odstup, třeba i na pár dní, a neřešit to naplno. Hlavně se nesrovnávej s ostatníma, každej má jinou cestu. Můžeš zkusit i mluvit s někým, kdo má zkušenosti, nebo si přečíst něco inspirujícího o úspěšnejch investorech, co taky zažili pády. A pamatuj, že pozitivní myšlení není o tom ignorovat realitu, ale najít cestu, jak z toho ven a jít dál. Nepřestávej investovat do svýho vzdělání – to ti pomůže víc než cokoliv jinýho.

117 slov
1.2 minut čtení
15. 12. 2024
Rudolf Skála

Hele, tohle se stává skoro každému, kdo se do investování pustí. Je úplně normální cítit frustraci a zklamání, když věci nejdou podle plánu. Hlavně si uvědom, že neúspěch je součástí procesu, a každý investor si tím prošel. Zkus se na to podívat jako na příležitost k učení – zamysli se nad tím, co jsi udělal špatně, a co bys mohl příště udělat jinak. Pomůže ti to růst a lépe se připravit na budoucnost.

Důležité je taky se od toho trochu distancovat. Najdi si čas na odpočinek a věnuj se něčemu jinému, co tě baví. Ať už je to sport, knížka nebo výlet s přáteli. Zkrátka si dej pauzu od investic. Když se vrátíš, budeš mít čerstvější pohled.

A hlavně nezapomínej, že i ti největší investoři měli svoje pády. Klíčem je nenechat se odradit a pokračovat dál. Nastav si realistické cíle a buď trpělivý. Investování je maraton, ne sprint. Takže hlavu vzhůru! Vždycky je šance na zlepšení.

154 slov
1.5 minut čtení
21. 5. 2024
Jakub Vlček
Succeed.cz/Články/Mindset
Odolnost v podnikání: Jak překonávat neúspěchy a posilovat svůj mindset?V tomto článku se podíváme na to, jak odolnost a adaptabilní myšlení pomáhají podnikatelům překonávat výzvy a neúspěchy. Naučte se, jak posílit svůj m...
1000 slov
10 minut čtení
14. 2. 2022
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky