Succeed.cz/Fórum/Ztráta motivace a jak s ní bojovat?

Ztráta motivace a jak s ní bojovat?

Nedávno jsem si uvědomil, že ztrácím motivaci ve všech oblastech svého života. Když se dívám na své cíle, které jsem si stanovil na začátku roku, cítím se jako bych je vůbec neposunul dopředu. Pracovní projekty mě už nebaví, každý den se musím nutit do toho, abych se dostal k počítači a udělal alespoň to nejnutnější. Je to, jako bych byl zahlcen rutinou a nevěděl, jak to změnit. Vždycky jsem byl člověk, který se těšil na nové výzvy, a teď? Teď mám pocit, že ztrácím směr. Zkoušel jsem si nastavit nové cíle, ale i tak je to marné. Mám obavy, že pokud to takhle půjde dál, budu stagnovat nejen v kariéře, ale i osobně. Zajímalo by mě, jestli máte někdo podobné zkušenosti. Co děláte v takových situacích? Jak znovu najít motivaci? Jak překonat ten pocit prázdnoty a znovu se postavit do boje za svými sny? Rád bych slyšel různé tipy a triky, co vám fungovalo nebo co byste doporučili. Děkuji za jakoukoli radu!

162 slov
1.6 minut čtení
25. 11. 2024
Nikola Janková

Ztráta motivace je fakt běžná věc, s tím se potýká hodně lidí. Mě to taky trápilo, hlavně když jsem měl pocit, že jsem na místě. Zkus si udělat seznam malých cílů, co chceš stihnout denně. Třeba něco jednoduchého, jako jít na procházku nebo přečíst pár stránek knížky. Pomůže ti to znovu rozproudit energii. A občas je dobrý se prostě odpojit od všeho – zkus třeba víkend bez práce a techniky. Někdy stačí změnit prostředí, třeba kafe v jiné kavárně nebo výlet někam blízko. A taky si najdi někoho, s kým můžeš mluvit o svých pocitech, podpoří tě to. A hlavně nebuď na sebe moc přísný, každý máme slabší chvilky.

109 slov
1.1 minut čtení
12. 1. 2025
Michaela Lišková

Zní to, jako bys byl fakt v útlumu. Mě se to taky stalo, když jsem měl hodně povinností a cítil se přetížený. Zkus si vzít nějaký čas jen pro sebe. Třeba na víkend vypni všechno a dělej něco, co tě baví, i kdyby to mělo být jen koukání na filmy nebo procházky. Další věc, co funguje, je změna prostředí. Pokud pořád děláš to samé, tak je jasné, že tě to začne nudit. Zkus pracovat v kavárně nebo někde venku. A co se týče cílů, zkus je rozdělit na menší úkoly. Tím pádem nejsi tak přehlcený a můžeš cítit pokrok i v malých věcech. A hlavně – nebuď na sebe moc tvrdý, každý má občas slabší chvilky. To je normální.

119 slov
1.2 minut čtení
17. 10. 2024
Dana Palečková
Succeed.cz/Články/Mindset
Jak si správně nastavit cíle a udržet motivaci díky pozitivnímu mindsetu?Objevte, jak formulovat SMART cíle a jak udržet motivaci během jejich plnění pomocí pozitivního myšlení. Získejte tipy a triky pro úspěšné dosahování ...
1000 slov
10 minut čtení
14. 6. 2024
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky