Jak si můžu vymyslet originální nápad pro nový produkt?
Přemýšlím, jak na to, abych přišel s něčím opravdu originálním. Všude kolem nás je spousta produktů, které se zdají být už tak vyčerpané a já bych chtěl přijít s něčím, co ještě nikdo nevymyslel. Jak vlastně začít? Mám na mysli něco, co by mohlo oslovit širokou veřejnost nebo konkrétní skupinu lidí. Napadlo mě třeba si udělat brainstorm s přáteli, ale obávám se, že to skončí jen povídáním o blbostech. Co když zkusím napsat seznam věcí, které mi vadí nebo něco co mě štve? Mohlo by to vést k nápadu? Zajímalo by mě, jestli má někdo z vás nějaký tip, jak se dostat do správného myšlení nebo jaké techniky použít k tomu, abych byl kreativnější. Je dobré se inspirovat z jiných odvětví nebo je lepší jít vlastní cestou? Jak důležitá je konkurence v tomto ohledu? Můžete doporučit nějaké knihy nebo zdroje, které by mi pomohly rozvinout mé myšlení a kreativitu? Dovedu si představit, že bych mohl třeba kombinovat dva úplně odlišné produkty a vznikne něco unikátního. Ale jak to udělat tak, aby to mělo smysl a bylo to i praktické? Každopádně jsem otevřený všem nápadům, budu rád za každou radu, která mi pomůže dostat se k nějakému zajímavému produktu.