Succeed.cz/Fórum/Jak si můžu vymyslet originální nápad pro nový produkt?

Jak si můžu vymyslet originální nápad pro nový produkt?

Přemýšlím, jak na to, abych přišel s něčím opravdu originálním. Všude kolem nás je spousta produktů, které se zdají být už tak vyčerpané a já bych chtěl přijít s něčím, co ještě nikdo nevymyslel. Jak vlastně začít? Mám na mysli něco, co by mohlo oslovit širokou veřejnost nebo konkrétní skupinu lidí. Napadlo mě třeba si udělat brainstorm s přáteli, ale obávám se, že to skončí jen povídáním o blbostech. Co když zkusím napsat seznam věcí, které mi vadí nebo něco co mě štve? Mohlo by to vést k nápadu? Zajímalo by mě, jestli má někdo z vás nějaký tip, jak se dostat do správného myšlení nebo jaké techniky použít k tomu, abych byl kreativnější. Je dobré se inspirovat z jiných odvětví nebo je lepší jít vlastní cestou? Jak důležitá je konkurence v tomto ohledu? Můžete doporučit nějaké knihy nebo zdroje, které by mi pomohly rozvinout mé myšlení a kreativitu? Dovedu si představit, že bych mohl třeba kombinovat dva úplně odlišné produkty a vznikne něco unikátního. Ale jak to udělat tak, aby to mělo smysl a bylo to i praktické? Každopádně jsem otevřený všem nápadům, budu rád za každou radu, která mi pomůže dostat se k nějakému zajímavému produktu.

198 slov
2 minut čtení
9. 12. 2024
Blanka Konečná

Přemýšlíš, jak na originální produkt? Zkus si udělat seznam věcí, co tě štvou nebo co ti chybí. Tím můžeš najít nápady na řešení problémů. Brainstorm s kamarády je fajn, ale dej si pozor, ať to nezkončí jenom vtipy. Zkus taky sledovat trendy v jiných odvětvích, často tam najdeš inspiraci. Kombinace dvou různých produktů může být super nápad, ale musí to dávat smysl. Hlavně se neboj experimentovat! Čti knihy o kreativitě a inovacích, třeba "Kreativní myšlení" nebo "Jak vymýšlet nápady". Pomůže ti to rozjet myšlení. A ohledně konkurence - sleduj ji, ale nenech se tím odradit. Důležité je mít vlastní pohled a odvahu zkoušet nové věci.

105 slov
1.1 minut čtení
10. 1. 2025
Marcela Matoušková

Zajímavý dotaz. Začít můžeš tím, že se zamyslíš nad každodenními problémy lidí kolem sebe. Udělej si seznam věcí, které tě štvou, a snaž se najít řešení. To je často dobrý základ pro produkt. Můžeš zkusit i kombinovat dva existující produkty – třeba něco jako kříženec mezi sluchátky a chytrým náramkem. Inspirace z jiných oborů je super, protože ti to otevře mysl a můžeš najít stále nové souvislosti. Zkus brainstorm s přáteli, ale dej jim jasné úkoly, ať to nebyla jen taková povídací schůzka. Co se knih týče, doporučuji "Kreativní myšlení" od Edwarda de Bono nebo "Tvorba nápadů" od Jamesa Webb Younga. Ušetří ti to hodně času a pomůže to rozproudit tvoji kreativitu. Když už máš nějaké nápady, mrkni se na konkurenci – zjisti, co funguje a co ne a proč. Takže hodně experimentuj a neboj se selhání – to je součást procesu! Hodně štěstí!

144 slov
1.4 minut čtení
17. 1. 2025
Blanka Havlíčková
Succeed.cz/Články/Mindset
Kreativita a inovace: Jak myslí úspěšní podnikatelé a jak to ovlivňuje jejich práci?Objevte, jak myšlení úspěšných podnikatelů ovlivňuje jejich kreativitu a inovace. Tento článek odhaluje myšlenkové vzorce, které vedou k úspěchu v pod...
1000 slov
10 minut čtení
3. 12. 2024
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky