Succeed.cz/Fórum/Která platforma přináší nejvíce zákazníků za investice?

Která platforma přináší nejvíce zákazníků za investice?

Takže, zajímalo by mě, která platforma se v současné době ukazuje jako nejefektivnější pro přitahování zákazníků na základě investovaných peněz? Myslím tím něco jako různé sociální sítě, e-shopy nebo třeba reklamní platformy. Slyšel jsem, že Facebook a Instagram jsou skvělé pro vizuální produkty, ale co TikTok? Slyšel jsem, že někteří lidé tam dokážou oslovit miliony lidí s minimálním rozpočtem. A co Google Ads? Je to pořád král mezi placenou reklamou, nebo už je to zastaralé? Mám pocit, že se tyto trendy neustále mění a je těžké sledovat, co je aktuálně "in". Kdybych měl investovat do jedné nebo dvou platforem, kde bych měl očekávat nejlepší návratnost? Jaké máte zkušenosti vy? Byly nějaké platformy, které vás překvapily svou efektivitou? Rád bych slyšel názory a tipy od těch, kteří už mají zkušenosti s různými možnostmi. Děkuju!

133 slov
1.3 minut čtení
3. 1. 2024
Emil Kříček

Jo, to je fakt těžký říct, co teď funguje nejlíp. Každá platforma má svoje plusy a mínusy. Facebook a Instagram jsou pořád silný hráči, hlavně pro vizuální produkty, ale jak říkáš, TikTok teď hodně roste. Mnoho lidí tam s malým rozpočtem dokáže zázraky, ale chce to kreativitu a zajímavý obsah. Google Ads je klasika a pořád má svůj význam, ale konkurence je obrovská a ceny za kliknutí mohou být dost vysoký. Taky záleží na tvé cílovce. Pokud cílíš na mladší lidi, tak TikTok může být super volba. Ale pokud prodáváš něco serióznějšího, tak Facebook nebo Google můžou fungovat líp. V kombinaci to může být fakt efektivní. Zkus pár různých kampaní a sleduj, co ti přináší nejlepší návratnost. Třeba tě překvapí i nějaký menší platformy, které bys ani nečekal.

128 slov
1.3 minut čtení
2. 9. 2024
Zdeněk Zach

Nedá se říct, že by jedna platforma byla jasně nejlepší pro všechny, ale teďka to vypadá, že TikTok fakt nabírá na síle. Mnoho lidí tam s malým rozpočtem dokáže udělat virální obsah a přitáhnout hodně zákazníků. Když děláš něco vizuálního, tak Instagram a Facebook furt frčí, ale už to není tak jednoduchý jako dřív. Google Ads má pořád svoje místo, ale konkurence je tam brutální a můžeš lehko proklouznout do ztrát. Záleží taky na tom, co prodáváš a kdo je tvoje cílovka. Zkus se zaměřit na TikTok nebo Instagram pro mladší publikum a Google Ads pro víc konvenční produkty. Každopádně, testuj a měř výsledky, ať víš, co funguje nejlíp.

109 slov
1.1 minut čtení
16. 1. 2025
Richard Horálek
Succeed.cz/Články/Marketing
Které sociální platformy přinášejí nejlepší návratnost investic v roce 2023?Podívejte se na srovnání různých sociálních médií z hlediska efektivity investic a zjistěte, kde můžete dosáhnout nejlepší návratnosti svého rozpočtu ...
1000 slov
10 minut čtení
27. 10. 2023
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky