Jak zajistit rychlejší rotaci zásob?
V poslední době se stále více zamýšlím nad tím, jak efektivněji řídit své zásoby, protože mi připadá, že se mi jich hromadí čím dál víc a občas některé z nich jen tak leží a zabírají místo. Chtěl bych se zeptat, co všechno můžu udělat, abych zajistil, že moje zásoby budou rotovat rychleji a já se tak vyhnul problémům s uplynutím doby trvanlivosti nebo s tím, že bych musel zbytečně slevňovat. Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké tipy ohledně optimalizace skladových procesů nebo třeba zavedení nějakých systémů pro sledování prodeje, aby se dalo lépe předpovědět, co se prodává a co ne. Je dobré mít třeba nějaké pravidlo o tom, jak dlouho by zásoby měly být na skladě? A co třeba marketingové akce nebo jiné strategie pro podporu prodeje? Jaké máte zkušenosti s implementací různých technik jako je FIFO nebo LIFO? Pomůže mi to vše v konečném důsledku držet náklady pod kontrolou? Rád bych slyšel vaše názory a rady na tohle téma, protože plánuju v brzké době rozšířit svůj sortiment a opravdu chci mít přehled o tom, jak nejlépe spravovat zásoby, aby to pro mě bylo co nejefektivnější.