Succeed.cz/Fórum/Které online obchody teď vydělávají nejvíc peněz?

Které online obchody teď vydělávají nejvíc peněz?

V poslední době mě hodně zajímá, jak se vyvíjí online obchod a které platformy vlastně teď dominují trhu. Slyšel jsem, že e-commerce roste raketovým tempem a že některé internetové obchody dosahují neuvěřitelných zisků. Zajímalo by mě, jestli někdo ví, které konkrétní online obchody jsou momentálně nejúspěšnější, a jaké strategie používají k tomu, aby vydělávaly tolik peněz. Je to Amazon, nebo možná něco menšího, co se zaměřuje na specifické niche trhy? A co třeba módní obchody nebo elektronika? Dále by mě zajímalo, jestli je v tom nějaký trend – například, jestli teď letí více potraviny online, nebo snad produkty pro domácnost. Jak je to s dropshippingem a dalšími novými modely prodeje? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, které obchody se jim osvědčily nebo co si myslí o trendech v online nakupování. Může mi někdo osvětlit, co je vlastně teď na vzestupu a proč? Jaké faktory ovlivňují úspěšnost těchto obchodů v dnešní digitální době?

153 slov
1.5 minut čtení
23. 6. 2023
Patrik Matějka

No teďka je docela jasný, že Amazon je pořád na vrcholu, ale hodně se rozmáhají i menší obchody. Třeba specializované e-shopy, co se zaměřují na konkrétní oblasti jako kosmetika nebo elektronika, teď dost frčí. Lidi víc nakupujou online i potraviny, což dřív moc nebylo. Obchody jako Instacart nebo podobný mají teď zlatý věk.

Zajímavý je, že trendy se furt mění – teď hodně letí udržitelnost a lokální produkty, takže obchody, co tohle umí dobře prodat, mají výhodu. Co se týče dropshippingu, tak to je jako dvojaká mince – můžeš mít nízký náklady, ale zas kvalita a spolehlivost dodavatelů hrajou velkou roli.

Faktory úspěchu jsou podle mě dobrý marketing, rychlá doprava a zákaznická podpora. Taky ty obchody musíte umět využívat sociální sítě a influencery, to je teď hodně důležitý. Takže jo, online obchodování má svoje zlaté období a je fajn sledovat, jak se to vyvíjí.

142 slov
1.4 minut čtení
26. 12. 2024
Rudolf Adámek

No, za poslední dobu se opravdu dost mění, co se online obchodování týče. Amazon pořád dominuje, ale už i menší obchody začínají mít úspěch, hlavně ty, co se zaměřují na specifické trhy. Třeba módní e-shopy jako ASOS nebo Zalando jdou nahoru a mají dobré marketingové strategie. Co se týče potravin, tak ano, to jde teď hodně do popředí, hlavně po pandemii, kdy si lidi zvykli objednávat jídlo online. Takže obchody jako Rohlik nebo Košík mají slušné příjmy.

Dropshipping je taky zajímavá věc, některý e-shopy to dělají skvěle, protože neřeší skladování a můžou nabízet široký výběr bez velkých investic do zásob. Ale samozřejmě je to konkurenční a musíš mít dobrou marketingovou strategii, jinak se těžko prosadíš.

Trend je určitě i v udržitelnosti a ekologických produktech, takže i obchody, co tohle propagují, mají zaručený úspěch. V podstatě jde hodně o to, jaké řekneš příběhy svým zákazníkům a jak jim přizpůsobíš nabídku. Čím víc oslovíš specifické publikum a řešíš jejich potřeby, tím větší šanci máš na úspěch.

164 slov
1.6 minut čtení
11. 1. 2025
Richard Horálek
Succeed.cz/Články/Diverzifikace příjmu
Pět online podnikatelských nápadů, které prosperují v turbulencích trhuObjevte, jak můžete začít podnikat online s nízkými náklady během krize. Představujeme pět inspirativních nápadů, které mohou v těchto těžkých časech ...
1000 slov
10 minut čtení
4. 11. 2022
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky