Succeed.cz/Fórum/Jak najít místní podnikatele, co nabízejí služby, které nikdo nezná?

Jak najít místní podnikatele, co nabízejí služby, které nikdo nezná?

Zajímalo by mě, jak se dá najít v našem městě nějaké zajímavé podnikatele, kteří nabízejí služby, o kterých jsem nikdy neslyšel. Vím, že v dnešní době je spousta skvělých nápadů a inovativních projektů, ale jak se dostat k těmto lidem? Možná se zaměřují na specializované trhy nebo mají nabídky, které nejsou běžně dostupné. Je možné je najít třeba na sociálních sítích nebo existují nějaké webové stránky, kde bych mohl prozkoumat lokální podnikatele? Slyšel jsem o několika komunitních akcích a trzích, kde by mohli být, ale nikdy jsem tam nebyl. Myslím si, že by bylo fajn objevit něco nového a podpořit místní podnikatele. Máte někdo tipy na to, jak takové podnikatele najít? Co třeba nějaké konkrétní platformy nebo aplikace, které by mi v tom mohly pomoct? Rád bych slyšel vaše zkušenosti s hledáním služeb a produktů, které nejsou mainstreamové. Díky moc za rady!

142 slov
1.4 minut čtení
14. 9. 2024
Vojtěch Zeman

Tak to je zajímavý dotaz. Já bych zkusil pár věcí. První je kouknout se na místní Facebook skupiny – většinou tam lidi sdílejí tipy na podnikatele a služby, co nabízí. Pak se mrkni na Instagram, hodně malých podnikatelů tam má profily, často s unikátními nabídkami. Další možnost je navštívit místní trhy, což je super příležitost potkat lidi osobně a zjistit, co dělají. Určitě by stálo za to jít i na nějaké komunitní akce nebo workshopy, tam se většinou sejdou zajímavý lidi s neobvyklými nápady. A jinak, zkus i weby jako Yelp nebo TripAdvisor, občas tam najdeš i služby, co nejsou úplně mainstreamový. Hodně štěstí v objevování!

106 slov
1.1 minut čtení
30. 8. 2024
Jakub Malík

Zkus se podívat na místní Facebook skupiny nebo Instagram, tam často podnikatelé propagují svoje služby. Další fajn možnost je navštívit farmářské trhy, jarmarky nebo různé festivaly, kde se schází spousta malých podnikatelů. Můžeš taky zkusit stránky jako Yelp nebo Google Maps, kde jsou recenze a hodnocení místních podniků. A určitě se mrkni na weby zaměřený na místní kulturu a podnikání, někdy tam najdeš skryté poklady. Místní podnikatele často potkáš i na různých akcích jako je networking nebo workshopy. Takže buď aktivní, prozkoumávej a třeba objevíš něco fakt zajímavýho!

88 slov
0.9 minut čtení
11. 11. 2024
Michal Macek
Succeed.cz/Články/Diverzifikace příjmu
Kde hledat opomíjené zdroje příjmu ve vaší komunitě?Objevte, jak můžete využít místní příležitosti pro diverzifikaci svých příjmů a podpořit hospodářství své komunity. Zjistěte, kde hledat opomíjené zdr...
1000 slov
10 minut čtení
13. 11. 2022
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky