Succeed.cz/Fórum/Jak může AI pomoci s organizací schůzek ve firmě?

Jak může AI pomoci s organizací schůzek ve firmě?

V dnešní době, kdy se každý snaží efektivně využívat svůj čas a zlepšovat pracovní procesy, mě zajímá, jak vlastně umělá inteligence může přispět k lepší organizaci schůzek ve firmě. Mám pocit, že pořád je spousta času ztraceno při plánování a domlouvání termínů, hledání vhodných časových oken pro všechny účastníky a tak podobně. Nešlo by to nějak automatizovat nebo zjednodušit díky technologiím? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní nástroje nebo software, které by mohly pomoci s tímto problémem. Jak vlastně AI dokáže analyzovat kalendáře jednotlivých zaměstnanců a navrhnout ideální termín pro schůzku? A co třeba i schopnost sledovat dostupnost lidí v reálném čase? Myslím, že by to mohlo nejen ušetřit čas, ale i snížit stres spojený s neustálým přehazováním termínů. Jaký máte názor na tuto problematiku? Jestli už někdo z vás zkoušel nějaký systém poháněný AI pro organizaci schůzek, jaké to bylo? Byly tam nějaké zásadní výhody nebo naopak nevýhody? Ráda bych slyšela zkušenosti ostatních a tipy, jak využít moderní technologie ke zefektivnění práce a zlepšení týmové spolupráce.

168 slov
1.7 minut čtení
15. 8. 2024
František Jirásek

Jo, AI může fakt dost pomoct s organizací schůzek. Spousta lidí už používá nástroje jako Calendly nebo Doodle, který mají AI algoritmy, co umí procházet kalendáře a hledat volný čas pro všechny. To šetří fakt hromadu času, protože nemusíš neustále posílat maily a domlouvat se v chatu, kdo kdy může.

Některý systémy dokonce umějí sledovat dostupnost v reálném čase a automaticky navrhnout termín, když máš schůzku. Třeba Microsoft Teams nebo Google Calendar už mají nějaký základní AI funkce na tohle.

Ono je to super i pro větší týmy, kde je těžší se domluvit, zvlášť když lidi pracují z různých míst a časových zón. Ušetří to nervy a zbytečný čas. Zatímco já jsem to testoval s Calendly a bylo to fajn, nenarazil jsem na nic zásadního, co by mě zklamalo. Většinou to fungovalo tak, jak mělo.

Jako nevýhoda? Někdy se může stát, že AI neodhadne přesně preference lidí ohledně schůzek nebo zapomene na nějaký detail. Takže je dobrý mít aspoň jednoho člověka na koordinaci, ale jinak si myslím, že je to krok správným směrem.

172 slov
1.7 minut čtení
4. 11. 2023
Ludmila Beranová

Takže, AI fakt může dost usnadnit organizaci schůzek. Třeba nástroje jako Calendly nebo Doodle už využívaj nějaký algoritmy, co ti ukážou, kdy má každý volno a navrhnou ideální termín. Je to super, protože to eliminuje ten nekonečný ping-pong s e-maily, co často trvá věčnost. Navíc, některé systémy se můžou napojit na kalendáře (Google Calendar, Outlook a tak) a sledovat dostupnost lidí v reálném čase. Takže když si někdo změní plán, hned to vidíš.

Další věc je, že AI může i analyzovat vzory v tom, kdy se lidi schází nejčastěji a navrhnout časy, co by mohly fungovat líp. Přijde mi to jako velký plus pro snížení stresu z pořádání schůzek. Pokud jde o konkrétní zkušenosti, já jsem zkoušel Calendly a bylo to fakt hustý. Ušetřil jsem dost času a nervů. Na druhou stranu, někdy se stane, že systém nebere v potaz nějaký osobní preference, takže občas je potřeba to doladit ručně.

Celkově ale doporučuju vyzkoušet. Dřív jsem byl skeptik ohledně těchto technologií, ale teď vidím, že když se to udělá správně, může to hodně pomoct.

172 slov
1.7 minut čtení
17. 9. 2024
Lukáš Kříž
Succeed.cz/Články/Technologie v podnikání
Využití AI v každodenní kanceláři: Které úkoly mohou být delegovány strojůmObjevte, jak může umělá inteligence transformovat vaši kancelářskou práci a jaké úkoly můžete efektivně delegovat strojům pro zvýšení produktivity.
1000 slov
10 minut čtení
10. 1. 2022
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky